فلسفه اخلاق در ایران معاصر رشدی فزاینده داشته است

یک پژوهشگر با اشاره به انتقاد برخی نسبت به غیرسودمند بودن فلسفه اخلاق گفت: فلسفه اخلاق در ایران معاصر و طی دهه اخیر به شکل فزاینده ای گسترش یافته است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دومین روز از همایش ویژه "روز جهانی فلسفه" در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران چهارشنبه، 24 آبان برگزار شد.

در این همایش و طی نشست "بررسی وضعیت منطق، فلسفه غرب و فلسفه های مضاف در ایران" محسن جوادی به ارایه سخنرانی با موضوع بررسی وضعیت آموزش و پژوهش فلسفه اخلاق در ایران پرداخت.

وی گفت: در فلسفه اخلاق یک مساله هنجار محسوب می شود و دیگری فرااخلاق است که به فلسفه علم اخلاق بازمی گردد. افرادی که غایت اخلاق را التزام اخلاقی در نظر می گیرند، مباحث فلسفی را به شیوه مذکور مورد توجه قرار می دهند و ضمن آنکه وضعیت فلسفه اخلاق در ایران معاصر و طی دهه اخیر به شکل فزاینده ای گسترش یافته است.

جوادی ادامه داد: در حوزه های اخلاق کاربردی مانند اخلاق پزشکی در سال های اخیر فعالیت های مختلفی صورت گرفته است و در مجموع روند رو به رشدی را شاهدیم، اما مشکلاتی نیز در این میان وجود دارد از جمله برخی اندیشه فلسفی در حوزه اخلاق را روا نمی دارند که همین امر سبب عدم حرکت فلسفه اخلاق در سطح آموزش می شود.

وی تصریح کرد: برخی نیز فلسفه اخلاق را غیرمفید می دانند و خرده می گیرند که این فلسفه سودمند نیست، حال آنکه چنین روندی به لحاظ مطالعاتی و بطن موضوع صحت ندارد و فلسفه اخلاق سودمند است.

این پژوهشگر عنوان کرد: گسست در حوزه تفکر فلسفی عامل دیگری است که باعث شد تا فلسفه اخلاق آنطور که باید در کشور رشد نکند، برای مثال ما در مباحث خداشناسی همیشه این سنت فلسفی را داشته ایم و در حوزه الهیات نظری به نوعی دستاوردهای دیرینه در اختیارمان بوده است اما در حوزه فلسفی همواره با گسست مواجه بودیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این رابطه در طول تاریخ فلسفه کشور کار شده است اما در حدی نبوده که بتواند میراثی برای ما بر جای بگذارد از این رو گسستی را در این حوزه شاهدیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 195302

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha