به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، محمودیان، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و متخصص آموزش سبک زندگی قرآنی در نشست تخصصی بخش نهادها و موسسات قرآنی با عنوان "بررسی نقش موسسات قرآنی بر سبک زندگی قرآنی" به سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به بنیان مفاهیم سبک زندگی قرآنی در علوم انسانی گفت: مفاهیم سبک زندگی اسلامی ریشه در علوم انسانی دارد و می توان از آن به عنوان یک علم میان رشته ای یاد کرد که مفاهیم انسان شناسی مفهوم بالادستی سبک زندگی و مهارت های زندگی مفهوم پایین دستی آن هستند.
محمودیان ادامه داد: علوم انسانی برگرفته از نگرش در دین بوده و بشدت به فرهنگ آمیخته شده است لذا باید بیش از پیش به مضامین اصیل قرآنی در علوم انسانی بهره گرفت؛ متاسفانه علوم انسانی که در دانشگاه های ما تدریس می شود ترجمه مفاهیم سکولار غربی است که منتج به نگاه زندگی اسلامی و قرآنی نمی شود.
وی با اشاره به مفهوم بیداری انسان ها از غفلت اظهار کرد: اغلب ما اسلام ارثی داریم یعنی آنجور که پدر و مادرمان نماز می خوانند ما نیز تقلید می کنیم اما در درجه بالاتر بیداری عاطفی قرار دارد که انسان با قلب خود با کراهای خود اطمینان دارد و در درجه بالاتر بیداری اصیل و عقلانی بوده که این دین در طوفان های شیطانی متزلزل نمی شود و برای پایه ریزی سبک زندگی اسلامی قرآنی انسان ها باید به مدد مفاهیم عقلانی این سبک را در زندگی خود جاری سازیم.
این کارشناس حوزه سبک زندگی تصریح کرد: برای جاری ساختن سبک زندگی اسلامی در جامعه باید از خود شروع کرد و از تعادل در شخصیت خود و تعامل با دیگران به تعالی جامعه دست یافت، خودسازی تنها وظیفه ای است که در هیچ حال از انسان ساقط نمی شود.
وی بیان کرد: اگر در کشورمان داعیه سازمان ها و ارگان های اسلامی داریم ولی رفتارمان اسلامی نیست علت آن است که تعلیمات دینی ما زیاد است ولی تجربیات دینی ما کم و اندک است و جامعه گویی به استغنای فرهنگی دچار شده و توهم دارد که همه چیز را می داند و اینطور است که گاهی افراد به ظاهر متدین رفتارهایی مغایر با شئون اسلامی دارند.
شایان ذکر است، این نشست چهارشنبه، 26 تیرماه در نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما