به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و رئیس ستاد عالی مسابقات در نشست خبری سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است که به برکت قرآن، اسلام، انقلاب اسلامی و حضرت امام(ره)، خون شهدا و عنایات خاص مقام معظم رهبری در بین کشورهای مختلف جهان یکی از جامعترین و کاملترین مسابقات بینالمللی قرآن است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: همزمان با مبعث پیامبر اکرم (ص) شاهد برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم هستیم. هر سال پس از اختتامیه مسابقات بینالمللی قرآن کریم اعضای شرکتکننده، میهمانان، متسابقین و جامعه قرآنی به محضر مقام معظم رهبری شرفیاب میشوند و ایشان رهنمودهایی را برای جامعه قرآنی دارند که از آن جمله میتوان به چند نکته توجه کرد. پرداختن به حفظ و قرائت قرآن به عنوان مقدمهای برای تدبر و تامل در آیات الهی و راهی برای ورود قرآن به زندگی و ایجاد سبک زندگی قرآنی است. مقام معظم رهبری قرآن را کتاب زندگی و حیات بشری می داند و ایشان این موهبت الهی یعنی قرآن را قانون اساسی انسانها برمی شمارند که در سایه عمل به آن انسانها به عزت و شرف دست پیدا میکنند. قرائت و حفظ قرآن در واقع مقدمهای برای درک حقیقت قرآن است چرا که آشنایی با معارف قرآن مقدمه انس ما با قرآن است تا بدین ترتیب از این نعمت بیبدیل خداوند بیشتر بهرهمند شویم.
موهبتهای قرآن برای رسیدن به حیات طیبهای است
حجتالاسلام محمدی گفت: همه موهبتهای قرآن برای رسیدن به حیات طیبهای است که خداوند در قرآن به آن وعده داده است حیات طیبهای که انسان خوشبختی دنیا و آخرت را توامان در آن بدست آورد. برگزاری محافل قرآن و اجتماع قرآنیان از سراسر جهان در مسابقات بین المللی قرآن کریم و انس و الفت مسلمانان با این کتاب آسمانی مقدمهای برای ایجاد حیات طیبه اجتماعی است که انشاءالله با ظهور حضرت حجت (عج) سراسر جهان از معارف قرآن بهره خواهند برد و مکتب اسلام را میپذیرند.
رییس ستاد عالی مسابقات بینالمللی قرآن کریم پیرامون برگزاری این مسابقات در جمع نمایندگان رسانههای خبری گفت: سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در دو رشته حفظ قرائت همزمان با شب مبعث پیامبر اکرم (ص) با حضور رییسجمهور افتتاح و به مدت شش روز از 6 تا 12 خرداد برگزار خواهد شد. پس از برگزاری مراسم اختتامیه در 12 خرداد متسابقین و میهمانان 13 خرداد با مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی (ره) دیدار و رهنمودهای ایشان بهره مند می شوند.
وی از حضور 15 داور در این دوره از مسابقات خبر داد و گفت: داوری این دوره از مسابقات را 10 داور خارجی، 5 داور ایرانی و 3 نفر به عنوان هیئترییسه فنی مسابقات بر عهده دارند.
از 75 کشور که اعلام آمادگی کرده اند تا کنون نمایندگان 65 کشور موفق به دریافت تاییدیه فنی مسابقات شده اند
حجتالاسلام محمدی با اشاره به اینکه از 75 کشور به ستاد عالی مسابقات دعوتنامه برای پذیرش ارسال شده، گفت: نمایندگان 65 کشور موفق به دریافت تأییدیه فنی مسابقات بینالمللی قرآن کریم ایران شدهاند که در مجموع تاکنون 98 قاری و حافظ برای حضور در برنامه اعلام آمادگی کردهاند، 2 نفر از ایران نیز به عنوان نمایندگان ما در رشته قرائت و حفظ از استان تهران و اردبیل در این دوره از مسابقات حضور دارند که حضور این دو نفر به عنوان نمایندگان ایران نتیجه برگزاری بیش از 1600 مسابقات قرآن در سطح کشوری است.
برگزاری هشتمین همایش پژوهشهای قرآنی و پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی
حجتالاسلام محمدی به بیان برنامهها و همایشهای جنبی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن پرداخت و گفت: هشتمین دوره همایش پژوهشهای قرآنی با همکاری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم 10 خرداد همزمان با برگزاری مسابقات برگزار خواهد شد، 40 مرکز علمی پژوهشی در این دوره از همایش پژوهشهای قرآنی با دبیرخانه همایش همکاری داشته و با اعلام آمادگی خود آثاری را در قالب مقاله، کتاب و پایاننامه ارسال کردند.
وی گفت: 700 اثر در هشتمین دوره همایش پژوهشهای قرآنی به دبیرخانه ارسال شده که از این میان 620 مقاله داخلی و 80 مقاله خارجی از 19 کشور با موضوع قرآن و تمدن اسلامی به دبیرخانه ارسال شده که نشانه 40 درصد رشد در ارسال اثر نسبت به سال گذشته است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی همزمان با هفت خرداد با حضور پژوهشگران، داوران، اساتید و مدیران قرآنی سراسر کشور در سالن اجلاس خبر داد و گفت: در این همایش از 14 نفر از بانوان فعال تجلیل به عمل میآید.
وی همچنین از برگزاری 80 جلسه کارگاه و نشست آموزشی و تخصصی برای عموم مردم بخصوص جامعه قرآنی با حضور اساتید برجسته قرآنی خبر داد و گفت: برگزاری محافل انس با قرآن برای شهروندان تهرانی، شهرستانهای توابع تهران و استانهای مجاور با حضور اساتید قراء خارجی، تولید برنامههای مدیحهسرایی، برگزاری نمایشگاه با همکاری نهادها و سازمانهای قرآنی در قالب ارایه محصولات قرآنی، ایجاد خیمههای معرفت با موضوع سبک زندگی قرآنی، پرسش و پاسخ مذهبی و اعتقادی با استفاده از مبلغان مجرب، زیارت حرم امام خمینی (ره)، باغ موزه دفاع مقدس و حسینیه جماران از دیگر برنامههای جنبی این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن کریم است.
پایان پیام/
نظر شما