قاسم رضایی، رییس سازمان بسیج مداحان کشور به خبرنگار شبستان گفت: در بسیج مداحان 300 ساعت کلاس طراحی شده است که در آن به بررسی اخلاق مداحی، روضه خوانی، تاریخ اسلام، بیانات رهبری، ادبیات عربی، نقشه راه مداحی و ... پرداخته می شود.
وی با تاکید بر لزوم آموزش جامعه مداحان برای جلوگیری از رواج خرافات در مجالس عزاداری تاکید کرد و گفت: متاسفانه در سال های گذشته از صداو سیما برنامه های مداحی پخش می شد که مشکلاتی در آنها وجود داشت. بسیج مداحان در صدد است با نظارت بر برنامه های مداحی رسانه ملی از ورود ترحیفات در عزاداری جلوگیری کند.
رضایی تصریح کرد: تعجب من از این است که چگونه صداوسیما برای هر برنامه ای از کارشناس استفاده می کند اما برای مداحی این گونه نیست؟ چرا صداوسیما نباید کارشناسانی را به کارگیرد تا بر مداحی هایی که بناست از تلویزیون یا رادیو پخش شود نظارت داشته باشند؟ چرا برنامه های نقد مداحی در تلویزیون گذاشته نمی شود؟
وی بر نقش و تاثیر مقتل خوانی در مراسم عزاداری اشاره کرد و گفت: مقتل خوانی کار بسیار سختی است در درجه اول مداح باید بر زبان عربی تسلط داشته باشد زیرا ترجمه ها نمی تواند بار معنایی را که در زبان اصلی مقتل نهفته است به مخاطب برساند.
رییس سازمان مداحان کشور ادامه داد: نفس المهموم، لهوف و خصائص الحسینیه کتاب هایی هستند که مداحان و دیگر علاقه مندان می توانند با مراجعه به آن از جزئیات واقعه عاشورا آگاه شوند.
وی بلاغت، فصاحت و مخاطب شناسی را از ویژگی های مداح خوب دانست و افزود: فقط مقتل دانستن کافی نیست بلکه مداح باید بتواند با ذوق هنرمندانه خود مطلب را بپروراند و این کار هر کسی نیست همچنین مداح باید با توجه به درک مخاطب و مستمع مطالب خود را ارایه دهد.
رضایی تاکید کرد: مداحان باید به کتاب حماسه حسینی شهید مطهری به عنوان معیار و میزانی برای تشخیص صحت مقاتل توجه کنند تا اگر مقتلی با مطالب این کتاب ارزشمند استاد مطهری مخالف بود آن را کنار بگذارند.
وی کتاب نفس المهموم ترجمه علامه شهرانی و همچنین کتاب سلحشوران طفّ را کتاب های مناسبی برای جوانان دانست که در عین اعتبار از متنی روان و ساده برخوردارند.
پایان پیام/
نظر شما