دکتر محمدحسین صوفی، معاون صدای جمهوری اسلامی ایران با حضور در نوزدهیمن نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و بازدید از خبرگزاری شبستان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری به بررسی و ارزیابی شبکه های رادیویی تخصصی حوزه دین پرداخت.
وی با این ادعا که رسانه ما یک رسانه دینی، اخلاق گرا و دین محور است، اظهار کرد: ما در رادیو همه فعالیت ها را با رویکرد دین انجام می دهیم؛ به ورزش، اقتصاد، و حتی فعالیت های سرگرمی و تفریحی هم نگاه دینی داریم.
صوفی برنامه های صدای جمهوری اسلامی ایران را دارای نگاهی خدامحور و خداباور دانست و گفت: اینکه گفته می شود شبکه های تخصصی، مراد تخصصی بودن موضوعات این گونه شبکه هاست، که باز هم در این شبکه ها موضوع مورد نظر را با رویکرد دینی و اسلامی مطرح می کنیم.
وی در همین باره توضیح داد: وقتی می گوییم شبکه رادیویی اقتصاد، اقتصاد دینی و اسلامی را مورد بحث قرار می دهیم. در شبکه سلامت، سلامتی ای را معرفی می کنیم که دین تبیین کرده و مورد قبول اسلام است.
رییس رادیوی جمهوری اسلامی ایران که مدعی بود هیچ کدام از شبکه های رادیویی ما با دین فاصله ندارند، ادامه داد: بنابراین همه برنامه ها و فعالیت های صدای جمهوری اسلامی ایران، در راستای دین بوده، مقوم دین و موید دین می باشد.
وی با اشاره به اینکه همه فعالیت های قرآنی به صورت عام در همه برنامه های رادیو جاری و ساری است، اظهار کرد: چون رویکرد همه شبکه های ما دینی است، بنابراین مثلا در همین ماه مبارک رمضان در همه شبکه ها پیرامون قرآن حداقل دو برنامه در شبانه روز به روی آنتن می رود.
صوفی که پخش ترتیل قرآنی و تفسیر را از برنامه ای رایج تمام رادیو ها می دانست، گفت: در کنار این، باز شما وقتی به این رنگین کمان برنامه های رادیویی که نگاه می کنید، می بیند که تولیدات آن ها متاثر از فرهنگ دینی و آموزه های قرآنی است.
وی افزود: در کنار همین امور، ما دو شبکه داریم که در آنها مستقلا معارف دینی را معرفی، تبیین و تبلیغ می کنیم. یکی شبکه رادیویی قرآن است که 24 ساعته فعالیت های قرآنی دارد که به صورت ترتیل، تفسیر و انواع قرائت ها و سخنرانی های مرتبط با قرآن است.
صوفی ضمن معرفی شبکه رادیویی معارف، به شبکه ایران صدا اشاره کرده و گفت: شبکه رادیویی ایران صدا، خودش به تنهایی همه شبکه ها را به صورتی مجزا در خود دارد.
وی با اشاره به اینکه وقتی درحوزه ورزش از دین صحبت می کنیم، ما نمی خواهیم در آن نماز خواندن را ترویج کنیم، ادامه داد: بلکه در آن وهله ما میخواهیم بگوییم که اولا ورزشکار نمازخوان موفق تر است و از سوی دیگر می خواهیم نشان بدهیم که در ورزش باید صداقت، اخلاق، جوانمردی و راستگویی حاکم باشد.
صوفی در بخش دیگری از سخنانش و در پاسخ به خبرنگارشبستان درباره بازخوردهای شبکه های تخصصی در سازمان صدا و سیما، اظهار کرد: گرایش مردم به شبکه های رادیویی و میزان اقبالشان نشان می دهد که تصمیم به راه اندازی رادیوهای تخصصی، تصمیمی هوشمندانه بوده است.
وی با اشاره به اینکه ما در سال های گذشته صرفا داری دو شبکه رادیویی بودیم، گفت: امروزه علاوه بر اینکه استان های ما هم دارای رادیو هستند، در حوزه ملی هم دارای 20 شبکه رادیویی هستیم که شبکه های تخصصی و عمومی را تشکیل می دهند.
صوفی مدعی بود که در ارزیابی های انجام گرفته به این نتیجه رسیده اند که هر یک از رادیوها از 13 تا 20 درصد از جامعه را توانسته اند مخاطب خود قرار دهند، و در این باره افزود: وقتی که برآیندی از این مخاطبین را داشته باشیم، به یک تعداد مخاطب قابل توجهی می رسیم.
وی این تعداد از مخاطب را به این معنا تفسیر کرد که اقشار مختلف مردم از این رویکردی که در رادیو انجام شده وایجاد شبکه های تخصصی، استقبال کرده اند، و در همین باره گفت: بر همین اساس فعالیت هایمان را با همین روال ادامه خواهیم داد که انشاء الله در آینده ای نزدیک تعداد شبکه های اختصاصی را افزایش می دهیم.
بر اساس این گزارش، دکتر محمد حسین صوفی، معاون صدای جمهوری اسلامی ایران، پس از گفت و گو، از سایت خبرگزاری شبستان بازدید کرد و اظهار امیداواری کرد تا رسانه های حوزه دین کشور، با همت مسئولان امر و استقبال علاقه مندان این حوزه، بتوانند روز به روز سطح بیشتری از افراد جامعه را به جمع مخاطبان خود اضافه کنند.
شایان ذکر است خبرگزاری شبستان، با حضور در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، که تا پنجم شهریورماه سال جاری در مصلای تهران برقرار است، ضمن پوشش اخبار و رویدادهای قرآنی و دینی نمایشگاه، پذیرای علاقه مندان حوزه رسانه و دین برای تبادل آراء و یا آشنایی مراجعه کنندگان با این عرصه است.
پایان پیام/
نظر شما