حجت الاسلام سیدصمصامالدین قوامی، مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی پیرامون تحول در علوم انسانی بر اساس قرآن به خبرنگار شبستان گفت: تحول در علوم انسانی قرآنبنیان است، این همان تحولی است که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری پیرامون پشتوانه تفکر و مبانی نظری علوم انسانی اظهار کرد: علوم انسانی غربی دارای تفکر و مبانی نظریای هستند که با اسلام متفاوت است. اگر بخواهیم علوم انسانی را متحول کنیم باید ابتدا علوم انسانی را بیاموزیم و بعد آن را متحول کنیم.
مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی تنها راه تحول علوم انسانی را از راه اجتهاد خواند و تصریح کرد: مدیریت یکی از شاخههای علوم انسانی است که ابتدا باید آن را بیاموزیم و سپس متدلوژی اسلامی را بر آن بنا کنیم و به جای اینکه اجتهاد را در امور تکراری حج و زیارت، جهاد و خمس و مسایل تکراری دیگر عنوان کنیم اجتهاد را در علوم انسانی بیاوریم.
وی گفت: اجتهاد مهارت است، فقه دانش است. اگر اجتهاد را در علوم انسانی پیاده کنیم اجتهاد مسئلهمحور میشود و سپس میتوانیم مسایل مدیریتی را از شرع مقدس بپرسیم.
حجتالاسلام قوامی تصریح کرد: شرع توانمند است و بیخطا تمام سؤالات را پاسخ میدهد اما سؤالات باید کارشناسی شده باشد، به طور مثال باید سؤال مدیریت را از غرب بگیریم و جواب آن را از اسلام تشریح کنیم، به این ترتیب کلیه مسایل مدیریت از طریق شرع پاسخ میگیرند و نظام پرسشها تکمیل میشوند.
مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی اظهار کرد: نظام سؤال و پرسش را میتوانیم از مسایل غربی و مسایل مبتنی بر نیازها و واقعیتها استخراج کنیم و در قالب نظام اداری- اسلامی به آن پاسخ دهیم.
پایان پیام/
نظر شما