به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، محمد محمدپور اظهار داشت: هنرستان میرک با قدمت یکصد ساله خاستگاه سبکهای هنری، هنرمندان و اساتید بهنام کشوری هست که این مهم باید به نسل جدید و هنرجویان به نحو شایسته منتقل شود و براین اساس جشن صدسالگی این هنرستان در سال جاری برگزار خواهد شد.
وی گفت: ما هنرستانها را به عنوان یک مرکز علمی و کاربردی تلقی میکنیم و امیدواریم دانشگاه و هنرستانها با همافزایی در کنار یکدیگر، نقش بیبدیلی در تعالی فرهنگ و هنر استان ایفا کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، کشف استعدادهای بالقوه هنرجویان و به فعلیت رساندن آن را در بازیابی و معرفی جایگاه برجسته هنر تبریز بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: معلمان انسانهای برجستهای هستند که سکان تعلیم و تربیت را در دست دارند و پرورش نسل جدید هنرمندان بر عهده آنان است.
محمدپور گفت: یک جریان پرشتاب فرهنگی در جامعه ایجاد شده و همه ما باید به این جریان فرهنگی و هنری که شروع شده و شتاب دارد، توجه کرده و سهم خود را در این جریان رو به جلو مشخص کنیم و در این میان نقش معلمان و هنرآموزان و اساتید در شتاب بخشی به این جریان بسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: بر اساس آموزههای دینی، هر کس یک نفر را زنده کند به مثابه آن است که همه انسانها را زنده کرده است و با تأسی به این آموزه و با توجه به اینکه آگاهی بخشیدن به یک فرد نیز به مثابه دمیدن روح و حیات در آن فرد محسوب میشود، پس بحث تعلیم و تربیت به معنای زندگی بخشیدن به انسان و جامعه است.
وی تاکید کرد: جریان تعلیم و تربیت مختص به یک فرد نیست و جریان مستمر و بیپایانی است و براین اساس، دسترسی آحاد مردم به آموزشهای فرهنگی و هنری، ایجاد رشتههای مختلف تخصصی در هنرستانها و مراکز آموزش علمی و کاربردی فرهنگ و هنر و تقویت حضور هنرمندان و هنرجویان در عرصههای ملی و بینالمللی از اهم رویکردهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است.
محمدپور اضافه کرد: امیدواریم با این روند در سالهای آتی در حوزههای مختلف هنرستانها خاستگاه حرکتهای برجستهای باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در ادامه یادآور شد: ما فرهنگ غنی و افتخارآمیزی داریم که به واسطه آن میتوانیم در دنیای امروز و آینده حرفی برای گفتن داشته باشیم و امیدوارم کلاسهای درس ما محلی برای متوجه کردن نسل جوان و نوجوان و آیندهسازان این مرز و بوم به پیشینه غنی فرهنگیمان باشد.
وی با اشاره به اینکه وجه تمایز ما در دنیا، مبتنی بر شاخصههای فرهنگی ماست، تاکید کرد: توسعه هنر از مجرای آموزش برای ما یک هدف راهبردی است چراکه اگر نتوانیم آموزش، فرهنگ و هنر را همگانی کرده، جریان آموزش را ساماندهی و کیفیت آموزش را گسترش دهیم در بحث توسعه فرهنگی راه به جایی نخواهیم برد.
محمدپور گفت: توسعه فرهنگی همهجانبه و پایدار در گرو ایجاد روندی است که همه فعالیتها پیوست فرهنگی داشته باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه شالوده توسعه در تمام بخشها، توسعه فرهنگ است، خاطرنشان کرد: توسعه در هر زمینهای مرهون توسعه فرهنگی بوده و نمیشود به فرهنگ توجه نکرد ولی انتظار داشت رشد و توسعه اتفاق بیافتد.
محمدپور ادامه داد: با تکیه بر فهم بیشتر میتوان در سرنوشت جامعه نقش اثرگذاری داشت و این امر جز با تکیه بر ارزشهای منبعث از فرهنگ غنی ما میسر نمیشود.
در این مراسم از مدیران و هنرآموزان هنرستانهای هنرهای زیبای میرک، اقبالآذر و کوثر همچنین اساتید دانشگاه جامع علمی و کاربردی فرهنگ و هنر به مناسبت روز معلم تجلیل شد.
نظر شما