بهره برداری از مسجد روستای جوریم  بستان آباد

مسجد روستای جوریم شهرستان بستان آباد به مساحت ۳۵۲ مترمربع و با هزینه ۴۵۰ میلیون به همت خیر مسجدساز علی اکبر بالازاده احداث شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، مسجد روستای جوریم شهرستان بستانآباد به مساحت ۳۵۲ مترمربع و با هزینه ۴۵۰ میلیون به همت خیر مسجدساز  علیاکبر بالازاده احداث شد و اولین نماز جماعت در آن به امامت حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی اقامه شد.

امام جمعه تبریز در مراسم بهره برداری از این مسجد با بیان اینکه مسجد خانه خدا و شریف‏ترین مکان روی زمین است، گفت: مساجد جایگاه مناسبی برای امر به معروف و نهی از منکر، حل مشکلات مسلمانان و همچنین پایگاهی برای جهاد و مبارزه با دشمنان خدا و انسانیت هستند.

امام جمعه تبریز افزود: قرآن کریم برای مسجد فضیلتی بسیار بلند و مقامی ارجمند قائل است که توجه به عمق آن آیات، انسان را به معنویت و روحانیت و ارزش مسجد آگاه می‏ کند.

وی با بیان اینکه مسجد نهاد هویت ساز جامعه اسلامی است، تصریح کرد: این سنگرهای دین و انقلاب کانون ذکر و معراج معنوی و عرصه علم و جهاد و تدبیر دنیوی است.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با تاکید بر نقش آفرینی عمیق دین در ایجاد تشکل های اجتماعی ادامه داد: نقش ممتاز و بی بدیل مساجد در جامعه اسلامی باعث شده تا اسلام در ابتدای نظام دهی سازمان دینی خود تأسیس مرکز تجمع عمومی مسلمانان را با نام مسجد در اولویت قرار دهد و به همین منظور پیامبر اکرم (ص) در راستای مهیا کردن زیرساخت های جامعه مدنی نخستین گام را با تأسیس مسجد در مدینه برداشتند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به تاکید فراوان آیات و روایات بر عمران و آبادانی فیزیکی و معنوی مساجد گفت: رونق بخشیدن به برنامه های فرهنگی مساجد، باید بر مبنای آموزه های اسلامی باشد.

امام جمعه تبریز افزود: اگر مساجد از نظر معنوی کم رونق باشند و حضور مردم و نمازگزاران کم رنگ باشد و برنامه های آن جذاب و جوانگرا نباشد این مسجد با طراز اسلامی فاصله دارد و مورد قبول اسلام نیست.

وی ایجاد مسجد در روستاها و مناطق مختلف با همت مردم را مایه افتخار و خرسندی دانست و گفت: در دین اسلام احداث مسجد از اهمیت بسزایی برخوردار است و این جایگاه در دین اسلام به حدی است که در روایات ساخت مسجدی به‌اندازه قصری در باغ بهشت می‌شود و مراد از این حدیث مشارکت حداقلی در ساخت مسجد است.

حجت‌الاسلام والمسلمین آل هاشم ادامه داد: بر اساس روایات؛ انسان وقتی از دنیا می‌رود، دست او از هر منفعتی در دنیا قطع می‌شود مگر سه چیز؛ علمی که مردم از آن بهره‌مند می‌شوند، فرزند صالحی که پس از مرگ والدین برای او استغفار می‌کنند و مسجدی که توسط او ساخته می شود.

وی احداث مسجد را یکی از مصادیق روشن باقیات و صالحات برشمرد و گفت: ساختمان مسجد باید بی آلایش و ساده ساخته شود و همچنین توسعه فضای مسجد اجر دنیوی و اخروی دارد و آبادانی این سنگر دینی و تعمیر آن نشانه جوان مردی است.

امام جمعه تبریز در ادامه با اشاره به فرارسیدن ایام محرم نقش محوری این اماکن مقدس در عزاداری های امام حسین علیه السلام گفت: ماه محرم فرصت طلایی برای نشر و ترویج آموزه‌های متعالی اسلام به ویژه فریضه امر به معروف و نهی از منکر است.

 

کد خبر 726327

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha