به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله «محمدجواد فاضل لنکرانی» در همایش ملی حوزه های علمیه، مرجعیت و قرآن کریم با محوریت «دیدگاه های علوم قرآنی مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره)» که از صبح امروز(پنجشنبه 5دی) در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) آغاز شده است، اظهار داشت: حوزه های علمیه و شیعه را با دو مطلب همیشه مورد اتهام قرار داده اند و ما همیشه به صورت عادی و سطحی گذر کرده ایم.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به اتهام تحریف به شیعه برای منزوی کردن شیعه در جهان گفت: برای این که گوش شنوایی برای شیعه در مجامع جهانی نداشته باشد به او تهمت تحریف می زند در حالی که بیش از هزار سال است که 98 درصد علمای شیعه فریاد می زنند که چنین چیزی وجود ندارد.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: دشمنان به ویژه یهود همان دو درصد باقی مانده را دست گرفته و گفته اند که مجموع شیعه قائل به تحریف قرآن هستند؛ به دنبال این قضیه گفتند علما و فقهای شیعه اصلا به قرآن اعتنایی ندارند تا جایی که گفتند شیعه و علمای شیعه روایات را اخذ کرده و قرآن را کنار گذاشته اند و علمای اهل تسنن قرآن را اخذ کرده و عترت را طرد کردند.
آیت الله فاضل لنکرانی ابراز داشت: این همایش برای زدودن این اهتمام و این افترا است که البته در آغاز راه هستیم و انشاءالله هرچند سال یک بار، مدیریت حوزه علمیه این همایش را برگزار خواهد کرد تا نشان دهیم که شیعه در تفسیر دست کمی از علمای اهل سنت ندارد.
وی با بیان این که از زمان خود ائمه معصومین در هر قرنی 10ها بلکه صدها تفسیر از علمای شیعه نوشته شده است، گفت: اگر یک کار میدانی در مورد تفاسیر اهل سنت بکنیم، از نظر علمی و بدون هیچ تعصبی که تفاسیر اهل سنت هرگز با تفاسیر شیعی قابل مقایسه نیست.
استاد حوزه علمیه قم در ادامه ابراز داشت: مرحوم والد ما نیز به شدت با این اتهام برخورد کرده و در یکی از آثار خودشان به طبقات علمای فقیه شیعه پرداخته اند که کتاب تفسیری دارند؛ علمای شیعه نه فقط در بحث آیات الاحکام که خود بیش از هزار آیه است، بلکه در کل آیات قرآن کریم تلاش های گسترده ای داشته اند.
وی با اشاره به زحمات فقهای شیعه در آیات الاحکام در دوره معاصر گفت: دقت های عمیقی که حضرت امام(ره) در آیه شریفه «اوفوا بالعقود» دارند خودش در حد یک کتاب است و یا حضرت امام(ره) و دیگر فقها در آیه «الا ان تکون تجارة عن تراض» در حواشی مکاسب به صورت بحث مفصلی کرده اند که بزرگترین مفسران عامه و خاصه در این عرصه کار نکرده اند چون خود مفسران وقتی به آیه فقهی می رسند، آن را به فقه موکول می کنند.
آیت الله فاضل لنکرانی عنوان کرد: فقهای ما و اصولیون ما از جمله آیت الله خویی، آیت الله فاضللنکرانی و دیگر فقهای شیعه در بحث تفسیر و علوم قرآن کارهای جدی داشته اند؛ از جمله مرحوم والد ما کتاب «المدخل فی التفسیر» را حدود 50 سال پیش نوشته اند که آیا همین کتاب اعتنای یک فقیه را به قرآن نشان نمی دهد؟ این کتاب در اصول تفسیر بحث می کند که از جمله آنها کلام معصوم و حجیت آن است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان ساخت: در بحث عدم تحریف قرآن مرحوم والد ما، هر وقت صحبت حاجی نوری می شد می فرمود: با همه خدماتی که ایشان به اسلام و شیعه کرد با قول به تحریف قرآن، دستاویزی برای مخالفان درست کرد و بعد با ذکر کلام بزرگان در ارتباط با عدم تحریف قرآن به بیان دلائلی برای عدم تحریف پرداخته اند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تأکید بر این که علاوه بر تفسیر، مباحث علوم قرآنی و فقه القرآن هم مورد اعتنای فقها بوده است، گفت: ما در تفسیر قرآن به هیچ عنوان بی نیاز از روایات نیستیم و بدون ضمیمه کردن روایات نمی توانیم در این عرصه وارد شویم.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: ما تعصب نداریم ولی می خواهیم بگوییم علما و فقهای برجسته ما تفاسیر متقن و محکمی نوشته اند و این راه را تحکیم کردند؛ فقهای ما در صف اول جویندگان معارف قرآن هستند، بنابراین باید این گونه همایش ها باید تقویت شده و دروس تفسیر عمومی نیز با قوت بیشتری برگزار شود.
نظر شما