به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، حجتالاسلام مظفر سالاری، مدیر ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان یزد با حجتالاسلام حسین زارعزاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان دیدار و گفت وگو کرد.
حجتالاسلام سالاری در این نشست گفت: مساجد جهان اسلام به دو گونه اداره میشوند: دولتی و مردمی. دولتی مانند عربستان و مصر که در این گونه کشورها امام جماعت، کارمند است و از طرف دولت با حقوق و شرح وظایفی مشخص و با رویکردی سکولار فعالیت میکند. مردمی، مانند ایران که مساجد با تشکلهای مردمی اداره میشوند. بنابراین طبیعی است که مساجد ایران اسلامی بدون دولتی شدن و سیاستزدگی باید شبکهسازی و ساماندهی شوند.
وی افزود: هر حرکت اصیل اسلامی باید از مسجد آغاز شود؛ چرا که مسجد پایگاه اسلام و انقلاب است و مؤمنان متعهد ارتباطی ناگسستنی با مسجد دارند.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد یزد بیان کرد: امروز مساجد ما جلوهگاه رزمایشهای معنوی و فرهنگی است. حتی حالا که مساجد تجمع نمازگزاران را به سبب کرونا ندارند، فعالیتهای مسجدمحورِ مواساتی و مقابله با این ویروس افزایش یافته است.
حجت الاسلام سالاری گفت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد، اداره کل اوقاف و امور خیریه، پایگاه بسیج مساجد و سازمان تبلیغات به عنوان ارکان فرهنگی مساجد، همکاریهای متعددی دارند و با همگرایی و همافزایی باید مساجد را به مسجد تراز اسلامی که مد نظر رهبری است ارتقا دهند.
وی افزود: ما نمیگوییم که اقتصاد زیربناست، اما منکر اهمیت واقعی آن هم نمیشویم. اگر سهمی از وقفیات به فعالیتهای فرهنگی مسجد اختصاص یابد و معیشت امام مسجد را تأمین کند، شاهد شکوفایی مساجد خواهیم بود. در رأس ارکان مسجد، امام مسجد قرار دارد و او باید دفتر کاری در مسجد یا کنار مسجد داشته باشد و وقت کافی برای ارتباط با مخاطبان مسجد و فعالیتهای فرهنگی و اقتصادی مسجدمحور بگذارد.
در این دیدار حجتالاسلام زارعزاده مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد نیز طی سخنانی نقش وقف و تلاش برای تأمین معیشت امام مسجد و پررنگتر کردن نقش ارکان نرمافزاری مسجد را گوشزد کرد.
نظر شما