اعتلای فرهنگی و معنوی قم حفظ شود/ خدمت به شهر کریمه اهل بیت(ع) افتخاری بزرگ است

آیت الله اعرافی با تأکید بر این که قم از زمان امام صادق(ع) شهر علم و معرفت و دانش بوده است، گفت: این شهر بعد از حضور حضرت معصومه(س) در آن به اوج عزت و عظمت رسید و اعتلای فرهنگی و معنوی آن به همین دلیل باید حفظ شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله «علیرضا اعرافی» عصر امروز(سه شنبه 3 تیر) در آیین تقدیر از عوامل جهادی و پرسنل فعال شهرداری قم در مقابله با کرونا و افتتاح و بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی 110 پروژه که همزمان با آغاز دهه کرامت، در سالن همایش های شهرداری قم برگزار شد، با بیان این که دهه کرامت برای ما بسیار الهام بخش است،گفت: دهه کرامت به ویژه برای ما مردم قم که با حضور حضرت معصومه(س) بر نورانیت قم افزوده شد، از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به این که قم یک جایگاه بلند و رفیع در فکر و تمدن اسلامی و مکتب اهل بیت(ع) دارد، گفت: آشنایی با این تاریخ به ما قمی ها افتخار و هویت بزرگی می‌ دهد، آنگاه که فاطمه معصومه(س) به قم آمدند و این سرزمین را لبریز از وجود نازنین خود کردند قم خیلی ارتقا پیدا کرد ولی باید دانست که قبل از آن هم قم جایگاه بلندی داشت و پس از ایشان این شهر پایگاه علم و معرفت و اخلاق و معنویت شد.

 

وی بیان داشت: خدمت به خلق یک عبادت است ولی این که به کجا و به چه سرزمینی خدمت می‌ کنیم می‌ تواند ارزش کار ما و شما را مضاعف کند؛ وقتی خاندان اشعری ها به این شهر هجرت کردند و از عصر و عهد امام صادق(ع)، قم به عنوان پایگاه و ملجأ و مأوای عاشقان اسلام و معارف اهل بیت(ع) شد.

 

آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در هیچ قرنی مشعل بزرگ علم و معرفت الهی در قم خاموش نشده است هرچند گاهی حوزه قم بسیار نورافشان و پررونق بود و گاهی این منحنی تنزل پیدا کرد ولی خط علم و معرفت الهی هیچگاه در قم قطع نشد.

 

وی با بیان این که بیش از هزار سال است که خیل فقیهان و متکلمان و عارفان و مفسران در قم درخشیده اند، گفت: آنها این شهر را به قلب تپنده معارف الهی و ارزش های نورانی تبدیل کرده اند و هیچگاه این سرزمین نورانی از این بزرگان و از علم وحکمت و معرفت خاموش نشده است.

 

عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه سخنان خود خاطرنشان ساخت: در این شهر صدها امام زاده و هزاران عالم و محدث و فقیه مدفون اند، بنابراین قم یک جایگاهی دارد که در یک صدسال اخیر به اوج خود رسیده است؛ فروردین 1301 شمسی که آیت الله حائری به قم هجرت کردند و پایه های حوزه علمیه قم گذاشته شد و به طور کلی در یک صدسال اخیر این شهر با نقاط دیگر تفاوت پیدا کرده است.

 

وی یادآور شد: در سال 49 نور انقلاب در این شهر درخشید و این افتخار برای قم و مردم آن است که به خدمت امام راحل آمدند و در محضر ایشان تربیت شدند؛ امروز نیز همه ما می‌ دانیم که علمی ترین، اسلامی ترین و بزرگ ترین مرکز دانش دینی، قم است و قدر این قم را باید همه ما بدانیم.

 

آیت الله اعرافی با تأکید بر این که برای مدیران و مسؤولان خدمت در این شهر افتخاری بزرگ است، بیان داشت: باید قدر این ارزش را بدانیم و به آن افتخار کنیم چون از این شهر آن قدر عالم و دانش و فکر در ایران و جهان انشار یافت و این خط نورانی ادامه خواهد داشت و امام صادق(ع) پیش بینی کردند که همه عالم با نور قم روشن خواهد شد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: هجرت حضرت معصومه(س) به قم یکی از آن هجرت های تاریخی و سرنوشت ساز بود همچنانکه هجرت امام رضا(ع) موجب تحول در تاریخ اسلام شد؛ دهه کرامت یعنی دهه هجرت های بزرگ و دهه حضور آن امامی که نور او عالم تاب وکسی که ایران با نور او در جهان دیده شد.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: باید از شهردار و استاندار و همه مسؤولانی که در خدمت مردم تلاش می‌ کنند تشکر کنم و حضور آیت الله سعیدی به عنوان یادگار شهید انقلاب و حوزه علمیه برای ما افتخار است و از همه مسؤولانی که موجب تحول و آبادانی این شهر شدند، تقدیر می‌ کنیم و همه این خدمت ها آنگاه به نتیجه مطلوب می‌ رسد که مشعل اخلاق و معنویت و دین در این شهر روشن تر باشد.

 

وی با بیان این که قم باید به اعتلا و تعالی در همه ابعاد به ویژه اخلاق و معنویت برسد، ابراز داشت: ما در محضر پیشگامان خدمت به مردم در دوره کرونا هستیم چون همه عالم دیدند، اخلاق و معنویت و ارزش های الهی در ایران یک تابلوی زیبایی از مقابله با یک بیماری به وجود آورد و این یک اتفاق نویی برای ایران اسلامی به شمار می‌ رود.

 

آیت الله اعرافی افزود: پزشکان و پرستاران و بالاتر از آنها نیروهای مردمی و جهادی در کنار هم قرار گرفتند و عظمت اخلاق و معنویت و شکوه تاب آوری را به نمایش گذاشتند و این کارهای جهادی الگویی بود که در جهان کمتر دیده می‌ شود ولی همه باید بدانیم که پیشگامان این مسیر گروه های مردمی و بسیجی بودند که در نقاط مختلف به صحنه آمدند.

کد خبر 941917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha