رونق اقتصاد فرهنگی روستاهای خراسان شمالی به همت کانون های فهما

مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای اسفیدان مسجد روستای دوستدار کتاب اسفیدان، از تدوین و اجرای طرح استارت آپ گردشگری و بوم گردی و با هدف رونق اقتصاد فرهنگی روستاهای خراسان شمالی خبر داد.

"صادق قربانی" مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای اسفیدان  روستای دوستدار کتاب اسفیدان به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: با توجه به گسترش شهر نشيني و کم رونق شدن فعالیت های روستایی از حيث معيشتي  در صددیم تا با اجرای این طرح در روستاها، قابلیت های روستایی را معرفی  کنیم.

 

 

وی افزود: در چند سال اخیر با توجه به حمایت از ايده های بوم گردي (گردشگري روستايي) و توجه مسئولان از این موضوع که از اعطاي تسهيلات گرفته تا برگزاري دوره هاي آموزشي، دريافت مجوز و هر خدمتي که باعث رونق اين مهم مي شود، مورد توجه قرار گرفته لذا با بهره گیری از این موضوع تلاش کردیم تا با اجرای طرح های نو اهمیت روستا از لحاظ اقتصادی و فرهنگی نمود داده شود.

 

 

قربانی در توضیح بیشتر اضافه کرد: ايده استارت آپي بوم گردي شامل يک سايت و اپليکيشن همراه است که اين امکان را به کانون هاي فرهنگي  هنري روستايي مي دهد که بتوانند جذابيت هاي گردشگري و همچنين صنايع دستي روستاي خود را در يک محيط مجازي ارائه کنند و  نسبت به جذب گردشگر به روستا و فروش صنايع دستي منطقه اقدام شود.

 

 

وی با بیان اینکه در مناطق مختلف کشور و روستاهاي پيشرو در اين زمينه به موفقيت هاي خوبي دست يافته اند و باعث رونق منطقه خود شده و اشتغال زايي مناسبي نيز ايجاد شده است،  با صراحت گفت: البته هنوز اين ايده در ابتدا راه خود بوده و افق روشني در انتظار است.

 

 

وی با عنوان اینکه يکي از آسيب ها و در عین حال فرصت هاي بوم گردي و گردشگري اثرات فرهنگي متقابل بين مردم محلي و گردشگران است، همچنین گفت: بدیهی است در صورت مديريت صحيح و  بهره گيري از نيروي فرهنگي روستا آسيب ها به فرصت هاي  بسيار مناسبي در اين حوزه تبديل شود که با توجه به وجه معتمد و اثرگذار فعالان کانون ها و برای مدیریت این طرح گردشگری در هر منطقه روستایی استان از قابلیت و پتانسیل های کانون مسجد بهره بردیم.

 

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری شهدای اسفیدان  روستای دوستدار کتاب اسفیدان، حفظ بافت فرهنگي روستاهاي داراي بوم گردي، ايجاد رونق اقتصادي و اشتغال زايي، مهاجرت معکوس شهر به روستا، توانمند سازي مسئولان کانون هاي فرهنگي در حوزه هاي اقتصادي، گسترش حوزه نفوذ کانون فرهنگي در مديريت روستا  و افزايش  ارتباط مردم با مسجد و نیز حرکت به سمت اقتصاد مقاومتي از مسير مسجد را از اهداف مهم این طرح نام برد.

 

 

قربانی، همچنین در توضیح بیشتر افزود: کانون هاي فرهنگي مستقيما مبادرت به ارائه خدمات گردشگري و فروش صنايع دستي نمي کنند و فقط ايجاد ارتباط بين افراد محلي و گردشگران را برعهده دارند که  باعث شکوفايي اقتصادي روستا شده و بخشي از درآمد حاصله به  مسئول مربوطه  يا کانون فرهنگي خواهد رسيد.

 

 

وی اضافه کرد:  ناگفته نماند وقتي تعدادي از کانون هاي فرهنگي هنري همراه اين ايده باشند شبکه بزرگي در حوزه بوم گردي تشکيل خواهد شد که نسبت به تقويت يکديگر سهيم خواهند شد.                                                                                               

 

قربانی لینک سایت گردشگری کانون فرهنگي هنری  شهداي اسفيدان را به آدرس https://dehrize.com/  اعلام و تاکید کرد: روستاي تاريخي و گردشگري اسفيدان با توجه به ظرفيت فراوان در حوزه گردشگري و لمس واقعيت هاي اين حوزه ،کانون فرهنگي هنري شهداي اسفيدان به طور جد وارد اين جريان شده  است.

 

 

گفتنی است، روستای اسفیدان پیش از این و با تلاش فعالان کانون فرهنگی و هنری «شهدای اسفیدان» توانست به عنوان یکی از روستاهای برگزیده جشنواره ملی روستاها و عشایر دوستدار کتاب ایران  معرفی شود.

 

 

 

کد خبر 972529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha