به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، «پیمان اسکندری» ظهر پنجشنبه (۲۱مهرماه) در مراسم تکریم و معارفه مدیر بانک کشاورزی استان با اشاره به اینکه کشاورزی در استان مهمترین بخش اقتصادی استان را تشکیل میدهد، اظهار کرد: 125 هزار بهرهبردار در کردستان فعالیت دارند و حدود یک سوم جمعیت استان بطور مستقیم از بخش کشاورزی و دامداری ارتزاق میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: 25 درصد تولید ناخالصی داخلی استان مربوط به بخش کشاورزی لست و 30 درصد اشتغال استان نیز مربوط به همین بخش است بنابراین سازمان و بانک کشاورزی در استان از جایگاه مهمی برخوردارند.
وی اعلام کرد: در دولت سیزدهم در بخش کشاورزی قانون انتزاع و تمرکز اجرا شد و رسالت این سازمان را سنگین کرد.
اسکندری با بیان اینکه طرح مردمیسازی یارانهها در اردیبهشت امسال انجام شد، اعلام کرد: علیرغم گرانیها کشاورزان و دامداران پای نظام ایستادند و کمک کردند تا امنیت غذایی به خطر نیفتد.
اسکندری اضافه کرد: علیرغم برخی استانها در هفت ماه اخیر هیچ مشکلی در حوزه تامین پروتئین نداشتیم و خوشبختانه کالاهای اساسی مردم نیز تامین شده است.
وی با اشاره به اقلیم کردستان یادآور شد: قرار است استانهای زاگرسنشین سهم زیادی از امنیت غذایی کشور را تامین کند و سعی داریم به سمت امنیت غذایی و تولید کالاهای استراتژیک همچون گندم و جو برویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: در استان ۳۷ هکتار گلخانه داریم و نیاز است در حوزه گلخانه و طرحهای استراتژیک استان کردستان باید حمایت و زیرساختها تامین شود.
وی حوزه امنیت غذایی را دغدغه مقام معظم رهبری خواند و افزود: معظمله دغدغه اقتدار غذایی را نیز دارند که باید امنیت غذایی سایر مناطق نیز تامین شود.
اسکندری یادآور شد: 620 هزار تن تولید گندم داشتیم که 7 هزار و 300 میلیارد تومان پول به بدنه استان تزریق شده و هیچ واقعه اقتصادی به اندازه گندم برای استان مهم نیست.
وی با اعلام اینکه 88 هزار اراضی استان دیم است، بیان کرد: بیشتر تولیدات گندم استان از اراضی دیم صورت گرفته است و بیانگر آن است که کشاورزان با زحمت فراوان به تولید این محصول میپردازند.
تامین امنیت غذایی نیازمند جذب منابع به سمت بانک کشاورزی است
وهب متقینیا رئیس هیات مدیره بانک کشاورزی نیز در این مراسم اضافه کرد: امروز در دیار مرزداران و مرزبانان باوفا و متعهد و مردم مهماننواز کردستان هستم که جای خرسندی دارد.
وی افزود: نظام بانکی دوشادوش نظام درمان کشور حرکت کرد و در سختترین شرایط در دوران تعطیلی ادارات در ایام کرونا نیز خدمترسانی میکرد.
رئیس هیات مدیره بانک کشاورزی با بیان اینکه آرزوی ۹۰ ساله بانک کشاورزی ساختن روزهای خوب برای مردم کشور است، اعلام کرد: تمامی نیروهای بانک تمام توان خود را بکار گرفتهاند تا در کنار مردم باشند و به کشاورزانی که ثمره زحمت آنان بر سفره ماست، ارائه خدمت دهند.
متقینیا تصریح کرد: دشمن به دنبال ضربه زدن به امنیت غذایی ماست اما همه کسانیکه در این حوزه نقش دارند باید کمک کنند تا امنیت غذایی کشور پایدار بماند و دشمن نتواند در این حوزه مشکلی ایجاد کند.
رئیس هیات مدیره بانک کشاورزی یادآور شد: 62 هزار میلیارد ریال مانده سپرده استان بود که اکنون 6.2 میلیارد تقلیل پیدا کرده است و سال قبل 120 درصد رشد منابع داشتهایم که 82 درصد آن ارزان قیمت است.
متقینیا اذعان کرد: سهم استان از بازار 13.8 درصد است که در پایان سال قبل 10.82 درصد بوده است و از بُعد خانوار 3.2 نفری 25 درصد هزینههای خانوار را هزینه خوراک تشکیل میدهد و علیرغم مشکلات و تورمها خانوادهها از بقیه هزینهها کم کردهاند اما هزینه خوراک همان بوده است.
وی عنوان کرد: سهم 13.8 درصدی کردستان کم است و باید برنامهریزی شود که سهم استان افزایش پیدا کند و امروز برای دستیابی به اهداف و تامین امنیت غذایی باید به سمت جذب منابع به سمت بانک کشاورزی بپردازیم.
رئیس هیات مدیره بانک کشاورزی عنوان کرد: پولی که به بانک کشاورزی وارد میشود مشخص است که در چه زمینهای هزینه میشود.
متقینیا به ضریب خوداتکایی پرداخت و گفت: مانده این بخش به سمت تسهیلات سوق مییابد و در بُعد اعتبارات از عملکرد مطلوبی برخوردار بودهایم و در حوزه بانکداری شرکتی نیز مبلغ کارمزد ۱۴۰ درصد تحقق یافته است.
وی تاکید کرد: با توجه به کشت قراردادی باید روشهای نوین مالی را پیش بگیریم.
متقینیا گفت: ۱۷ هزار فقره از سوی بانک کشاورزی تسهیلات پرداخت شده است و باید توانمان را روی تامین معیشت روستاییان بگذاریم و در این راستا طرحها در هیلت مدیره بررسی خواهد شد.
اسماعیل حیدری مدیر جدید بانک کشاورزی کردستان نیز در این مراسم اضافه کرد: کردستان پایان سال قبل ۲۸ هزار میلیارد سپرده داشت و منابع ما ۵۳ هزار میلیارد است.
وی بیان کرد: تلاش و کوشش مضاعفی برای حفظ وضع موجود و رسیدن به وضع بهتر هستیم و باید شرایطی فراهم کنیم که بانکی پویاتر تحویل مدیران بعدی بدهیم.
جمشید ویسی سرپرست شعب بانک کشاورزی استان کردستان در این مراسم با تبریک میلاد پیامبر اکرم(ص) و هفته وحدت اظهار کرد: در کردستان 37 شعبه و یک باجه داریم که ۶ دهم منابع کل کشور در کردستان وجود دارد و سهم مصارف استان نیز به اندازه همین منابع است و علیرغم خط و خطوط اعتباری کم کارها را پیش بردیم.
وی با بیان اینکه زیرساختهای استان جزو کار کارشناسی ما بوده و هست، افزود: اکنون 985 هزار تن ظرفیت سیلو در استان داریم و طرحهای بانک کشاورزی در راستای رسالت ذاتی بانک بخوبی پیش رفته است.
سرپرست شعب بانک کشاورزی استان کردستان اعلام کرد: سال قبل 392 میلیارد تومان تعهدات بانک در حوزه پرداخت تسهیلات بوده که بیش از 400 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و امسال منابع بانک کشاورزی استان 52 هزار میلیارد است.
ویسی تصریح کرد: حمایت از تولید و امنیت غذایی در استان بدون مشکل پیش میرود و سعی بر این بوده که وقفهای در حوزه تامین امنیت غذایی پیش نیاید.
در این مراسم از زحمات جمشید ویسی که قریب به یکسال سرپرست بانک کشاورزی استان بود تقدیر و اسماعیل حیدری بعنوان مدیر جدید بانک کشاورزی کردستان معرفی شد.
نظر شما