بررسی مسئله مهدویت  در کتاب « فرائد فوائد الفکر فی الامام المهدی المنتظر(عج)»

کتاب«فرائد فوائد الفکر فی الامام المهدی المنتظر(عج)» ترجمه «دکتر عبدالحمید بسیونی عبدالحمید الزعبی» درباره مهدویت و انتظار فرج و فتنه‌های قبل و بعد از ظهور است که به همت دارالکتب العلمیه لبنان به چاپ رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دارالکتب العلمیة بیروت لبنان کتاب «فرائد فوائد الفکر فی الامام المهدی المنتظر»(پیشگامان فواید تفکر در امام مهدی منتظر عج)  نوشته «مرعی بن یوسف المقدسی الکرمی الحنبلی» و ترجمه «دکتر عبدالحمید بسیونی عبدالحمید الزعبی» را ژوئن 2022 میلادی چاپ و منتشر کرد.

 

این کتاب 126 صفحه ای  به زبان عربی در یک جلد و در حجم 17در 24 درباره امام مهدی (عج) و مسئله مهدویت و در هفت فصل به چاپ رسیده است.

 

کتاب فرائد فوائد الفکر فی الامام المهدی المنتظر(عج) به مسئله امام مهدی(عج) در اسلام و با تکیه بر احادیث معتبر سنی و شیعه به بررسی مقوله مهدویت می پردازد.

 

نویسنده در این کتاب بر احادیث صحیح و صحیح‌ترین گفته‌های حافظان حدیث و علما که در خط ائمه اطهار قدم گذاشتند، تکیه دارد. بنابراین حسن ترتیب و صحت نقل در این کتاب دیده می شود.

 

این کتاب در هفت فصل است که فصل اول درباره حقیقت ظهور حضرت مهدی(عج)، فصل دوم درباره نام و لقب امام، فصل سوم درباره علائم ظهور، فصل چهارم درباره بیعت با او و بیعت در کدام مکان واقع می شود و از کجا خروج می کند، است، فصل پنجم درباره فتنه‌های قبل و بعد از ظهور، فصل ششم درباره ملاقات امام با حضرت عیسی(ع) و فصل هفتم درباره درگذشت و مدت آن است.  خواننده از هر فصل مفصلی به فصل دیگر می رسد. 

 

کتاب فرائد فوائد الفکر فی الامام المهدی المنتظر سال‌ها پیش توسط مرعی بن یوسف المقدسی الکرمی الحنبلی به نگارش درآمده است، اما دکتر عبدالحمید بسیونی به همت دارالکتب العلمیه بیروت ترجمه روان این کتاب انجام داد و به چاپ رسید. اگرچه سال 2003 «سامی الغزیری» در 415 صفحه تعلیقی بر این کتاب داشته است.

 

علامه شیخ مرعی بن یوسف در طور کرم در فلسطین متولد شد. سپس به قدس و قاهره سفر کرد و در آنجا زندگی کرد تا در  1033 در گذشت. او عمر خود را صرف تدریس، تالیف و فتوا کرد. وی محقق فقیه و عالم، مورخ و ادیب بود. وی فقه را نزد شیخ محمد مرادی و قاضی یحیی بن موسی الحجاوی و علامه معمر عبدالرحمن البهوتی و حدیث و تفسیر را در نزد شیخ محمد حجازی در مصر آموخت و از محضر علمای بسیاری مانند شیخ احمد الغنیمی درس‌های مختلف را آموخت.

وی تدریس را در دانشگاه الازهر آغاز کرد، شیخ مشیخت جامع الازهر و جامع سلطان حسن در قاهره را برعهده داشت. او یکی از علمای بزرگ حنابله به شمار می آید.

کد خبر 1258062

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha