خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: انتشارات بخش امور فکری و فرهنگی در آستان مقدس عباسی کتاب «تنزیه الامام الحسن(ع) ومحاکمه النصوص» نوشته «منذر کاظم آل هربید» را در سال 2013 منتشر کرد.
این کتاب 283 صفحهای به زبان عربی در یک جلد و با یک مقدمه درباره زندگی امام حسن(ع) و دو فصل و سه بخش در رد شبهات به چاپ رسیده است.
تنزیه الامام الحسن(ع) ومحاکمه النصوص به زندگی امام حسن(ع)، مناقب امام(ع) با تکیه بر احادیث نبوی و بررسی تعدادی از شبهات می پردازد.
نویسنده در مقدمه این کتاب آورده که واقعیت این است نگارش درباره امام حسن مجتبی(ع) یکی از سختترین کارهاست، اما با علاقه شدید تصمیم گرفت تا این موضوع مناسب و غیرتکراری را انتخاب کند.
نویسنده تلاش دارد تا با طرح جدیدی شکاف مورد انتظار بین آنچه نوشته است و کتاب های علمای اعلام را پر کند. به همین دلیل علاوه بر تشریح وقایع دوره امام حسن(ع) به رد شبهات وتهمتهایی که در برخی از کتابهای شیعه و سنی نقل شده است، به ارایه دلایل متقن و محکم اقدام شد.
نویسنده در این کتاب تلاش کرده است تا با زبان روان و به دور از روش معمول تقسیم زندگی به مراحل مختلف و عنوانهای مشخص مانند نام و لقب و تاریخ ولادت و سایر جزئیات باشد.
این کتاب سبک روایی و فضایی دلنشین با کلمات سلیس و روان و جذاب را برای جذب مخاطب دنبال کرده است تا خواننده را خسته نکند.
این کتاب در بخش خلاصه زندگی امام حسن(ع) به مهمترین اتفاقات دوره امام حسن(ع)، همراهی امام(ع) با پدر و مادرش در کمک به فقیران و اشاره به آیات سوره انسان که در شأن اهل بیت رسول خدا(ص) یعنی امام علی، حضرت زهرا، امام حسن و امام حسین(علیهم السلام) آمده است، مسایل سیاسی آن دوره، شهادت امام(ع) و حوادث غم انگیز پیرامون تشییع پیکر امام(ع) پراخته است.
اما مطلب اصلی این کتاب به دو فصل تقسیم می شود که اولین آن تنزیه امام حسن(ع) است که به بیان فضایل امام حسن(ع) و سایر ائمه اطهار(ع) می پردازد. این فصل به دو بخش تقسیم می شود که بخش اول درباره آیات قرآنی است که در حق امام مجتبی(ع) و اهل بیت(ع) نازل شده است. به طوری که در این بخش به آیه تطهیر، آیه مباهله، آیه مودت و آیه صلوات بر پیامبر و اهل بیت او(ص) پرداخته شده است.
اما بخش دوم از فصل اول شامل سه حدیث نبوی است. حدیث ثقلبن، حدیث امامت حسنین(ع) و حدیث سیادت.
دراین بخش همچنین نظرات علمای سنی و شیعه براساس اقوال و روایتها در تایید صحت نزول آیات و احادیث در حق اهل بیت(ع) از جمله امام حسن(ع) بررسی شده است.
فصل دوم این کتاب «محاکمه النصوص» است که بررسی 11 شبهه و رد آنهاست. این شبهه به ترتیب از اولین تا یازدهمین شبه برحسب اتفاقات آن دوره بوده است. شبه اول متعلق به نامگذاری امام حسن و آخرین شبه درباره مسایل اواخر زندگی امام(ع) است.
نویسنده این کتاب با تکیه ادلههای متقن و روایتهای صحیح از رجال حدیث سنی و شیعه به رد این شبهات پرداخته است.
نظر شما