تعامل فرهنگ شیعی و سینما مانند دو خط موازی بود/ محمد(ص)؛ رویکرد تازه به تصویرسازی انبیاء

خبرگزاری شبستان: دبیر جشنواره «روحانی در قاب سینما» گفت: تعامل فرهنگ شیعی و سینما مانند دو خط موازی بوده و متاسفانه گاهی برخوردهای تندی از سوی روحانیت صورت گرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین علی سرلک، دبیر جشنواره «روحانی در قاب سینما» در گفت و گو با خبرنگار شبستان با اشاره به برداشته شدن قدم های سازنده برای نزدیک شدن روحانیت به سینما در سال های اخیر و اینکه هنوز فاصله بسیاری تا نقطه مطلوب داریم، گفت: تعامل فرهنگ شیعی و سینما مانند دو خط موازی بود و متاسفانه گاهی برخوردهای تندی از سوی روحانیت صورت گرفته است.

 

وی سینما را هنری اثرگذار و تولیدکننده فرهنگ دانست و افزود: روحانیت باید از این فرصت و ظرفیت برای انتقال معارف اسلامی استفاده کند؛ هرچند نه روحانیت و نه سینمای ایران بهره لازم را از این فرصت نبرده اند.

 

ضرورت انتقال مفاهیمِ متعالی اسلام از طریق سینما

دبیر جشنواره «روحانی در قاب سینما» ادامه داد: اگر ارتباط مطلوب میان روحانیت و سینما شکل بگیرد شاهد انتقال مفاهیمِ متعالی اسلام در قالب هنر فیلمسازی و مستندسازی در سراسر جهان خواهیم بود و مطمئنا برگزاری جشنواره هایی مانند «روحانی در قاب سینما» (دوره اول) و «روحانی و سینما» (دوره دوم) وسیله و ابزار مناسبی برای این انتقال است.

 

وی با اشاره به استقبال مقام معظم رهبری و مراجع تقلید و ارایه رهنمودهای سازنده و راهگشا درباره جشنواره «روحانی در قاب سینما» گفت: مقام معظم رهبری سینما را زبان بیان حقیقت می داند لذا روحانیون خاصه علما و فقها با جریان تاثیرگذار سینما همراه شوند.

 

«محمد رسول الله»؛ رویکردی جدید از تصویرسازی زندگی انبیا در سینما

حجت الاسلام والمسلمین سرلک در ادامه فیلم «محمد رسول الله» را حامل پیام های بین المللی درباره ظرفیت سینمای ایران و ارزش های اسلامی دانست و افزود: استقبال بسیار زیاد از این فیلم در مونترال به ویژه از سوی غیر مسلمان ها و غیر ایرانی ها حکایت از جذابیت پیام اسلام برای جهانیان و ظرفیت بالای سینمای ایران دارد. «محمد رسول الله» خدمت بزرگی به سینمای ایران و جهان کرد به ویژه که زندگی یکی از پیامبران الهی را منطبق بر خاستگاه الهی او به تصویر کشیده است؛ این در حالی است که رویکرد هالیوود به انبیا از نگاه برش اجتماعی و پیامدهای اجتماعی است.

 

دبیر جشنواره «روحانی در قاب سینما» اقبال روحانیت به سینما را بیمار دانست و گفت: هرچند محتوای برخی از فیلم ها و وجود فساد در بخشی از این هنر در موضع گیری های تند و منفی روحانیت نسبت به سینما موثر بوده است اما با توجه به خاستگاه فرهنگی انقلاب اسلامی ایران نمی توان به ظرفیت هایی مانند سینما با زبان طرد و طعنه واکنش نشان داد.

 

لزوم حضور روحانیت در پیش تولیدِ فیلم ها

وی حضور روحانیت و استفاده از راهنمایی های آنها در پیش تولید فیلم ها را ضروری دانست و ادامه داد: روحانیت با این حضور می تواند در تعدیل محتوا و فضای سینما موثر باشد؛ وگرنه نفی فیلم ها و مواجهه حرام گونه با سینما رویکردی سازنده و پیش برنده نیست و موجب آسیب خوردن حوزه و سینما می شود. به ویژه که حوزه می تواند از این ظرفیت برای بیان اهداف و رسالت های خویش استفاده کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین سرلک با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری درباره سینما و اینکه "مخالف سینما نیستند بلکه مخالف فساد هستند"، گفت: مخالف وجود فساد در فیلم ها و بخشی از اهالی سینما نیستیم ضمن اینکه با کلیت سینما نیز مخالفتی نداریم. بنابراین حوزه باید با درک اهمیت روزافزونِ سینما به آن نزدیک شود.

 

«پرده نشین» و «تیرباران»؛ آثار موفق درباره روحانیت

وی سریال «پرده نشین» و فیلم «تیرباران» را آثار موفقی درباره روحانیت خواند و افزود: نباید منزلت روحانیت در آثار سینمایی و تلویزیونی تا حد یک مددکار اجتماعی و یا موعظه گر تنزل داد بلکه باید نقش سازنده اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و علمی آن به خوبی نمایش داده شود.

 

کد خبر 487752

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha