قائم مقام و معاون فرهنگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در گفت و گو با خبرنگار سینمایی شبستان اظهار داشت: روحانیت در گذشته یک قشر کاملا مردمی بوده، یک قشری که همیشه ارتباط تنگاتنگی با مردم داشته و به همین دلیل است که در انقلاب نقش موثری ایفا کرد. در دهههای گذشته رابطه ای که بین مردم و روحانیت در مساجد بود، موجی ایجاد کرد که منجر به انقلاب شد ولی شاید الان بواسطه جایگاهی که روحانیت در برخی مسائل مدیریتی و یا سیاسی پیدا کرده، این تلقی ایجاد شده که بعضا احساس می شود فاصلهای با مردم به وجود آمده است.
عضو هیات داوری جشنواره فیلم های عاشورایی افزود: طیف مختلفی از فعالیت روحانیت در جامعه وجود دارد و این چهره همیشه یکتا و یکسان نیست و می تواند مانند بقیه اقشار که یک الگوی واحد ندارند، به نمایش درآید اما مهم این است که در بطن جامعه دیده شود.
تهیه کننده مستند "خاطراتی برای تمام فصول" با تاکید بر اینکه ارائه تصویر واقعی از روحانیت می تواند تلقی فاصله را از میان بردارد، گفت: نمونههای موفقی مثل سریال «پردهنشین»، یا فیلم های سینمایی «رسوایی» و «طلا و مس» چهره واقعی و مردمی روحانیت را می تواند به تصویر بکشد و دست کم فاصله ای ایجاد نمی کند.
این سینماگر در پاسخ به این سوال که فیلمها و سریالهای ما تا چه اندازه در به تصویر کشیدن جایگاه روحانیون موفق بودهاند، گفت: در این زمینه مانند نمونه هایی که پیشتر مطرح شد و یا افرادی مانند کمال تبریزی و یا عباس رافعی ما نویسندگان و کارگردانان زیادی داریم که واقعا می توانند کار کنند و با شناخت دقیق و واقعی که داشتند آثار موفقی عرضه کردند که به نظر من بعضی از این فیلمها در زمان خودشان اگر احساس نگرانی شد بعد از گذشت زمان وسال های متمادی همه متوجه شدند که اتفاقا این ارائه چهرههای چنین مردمی چقدر می تواند مفید باشد.
عضو پژوهشکده سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش اظهار داشت: البته من فکر می کنم که نباید روحانیت را هم خیلی به عنوان موضوع فیلمها قرار بدهیم و خدشه دار کنیم. این نکته را هم اگر ما ملاحظه کنیم که نخواهیم به عنوان یک عامل جلب مخاطب و ایجاد درام استفاده کنیم یعنی خدای نکرده یک استفاده ابزاری که بخواهد خدشه وارد کند.
مرتضی رزاق کریمی تاکید کرد: حتی ساخت فیلم در مورد این قشر سفارشی هم نباید باشد بلکه باید کاری باشد که از یک ذهن خلاق سالم بوجود می آید.
نظر شما