تاثیرگذاری معنوی روحانیت در فیلم ها مغفول است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام صدر با بیان اینکه مردم اشتباه یک روحانی را پای روحانیت می نویسند، گفت: فیلمسازان می توانند نگرش مردم را به قشر روحانی تغییردهند و این نکته را روشن سازند که در تمام اقشار خوب و بد وجود دارد.

حجت الاسلام جلال صدر، مبلغ دینی و امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) در پاسخ به این سئوال که فیلم هایی که تا کنون در مورد روحانیون ساخته شده است تاچه اندازه در ارایه تصویر درست از این قشر به مردم موفق بوده اند به خبرنگار شبستان گفت: برخی مردم به دلیل اینکه با روحانیون ارتباط ندارند، تصور می کنند این قشر زندگی متفاوتی نسبت به افراد دیگر دارند، در صورتی که زندگی یک روحانی هم مثل سایر مردم شامل خوشی ها و ناملایمات است. ممکن است اعضای خانواده یک روحانی هم به بیماری مبتلا شوند. ممکن است، برای روحانی مشکل خانوادگی پیش بیاید.

 

حجت الاسلام صدر با اشاره به فیلم "طلا و مس" عنوان کرد:  مردم با دیدن این فیلم به این نتیجه رسیدند که روحانیون هم جزو جامعه هستند و تفاوت شان در تحصیلات و مسئولیت خاص است. مثل کسانی که پزشکی، حقوق یا روانشناسی می خوانند و در همان راستا خدمت رسانی می کنند، روحانیون هم در یک رشته تحصیل کردند و خدمت رسانی می کنند.

 

وی با بیان اینکه "طلا و مس" تا حدودی مشکلات روحانیون را نشان داد، اظهار داشت: به نظرم" طلا و مس" فیلمی بود که توانست نشان دهد عده ای از روحانیون در زمان طلبگی با مشکلات زیاد از جمله مشکل مادی مواجه هستند. این فیلم در حد و اندازه خود بد نبود، فقط در برخی جاها شئونات اسلامی رعایت نمی شد به عنوان مثال خانم یک طلبه نباید موهایش پیدا باشد اما در این فیلم این رعایت نشده بود.

 

امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) با اشاره به فیلم "رسوایی" بیان کرد: "رسوایی" فیلم خوبی بود و مرا یاد خاطره ای از یک روحانی قبل از انقلاب انداخت. حجت الاسلام سیدمهدی قوام از مجلس روضه برمی گشت. در میدان بهارستان فعلی خانم های تن فروشی را می بیند به یکی از آنها می رسد و می گوید" درآمد یک ماه تو چقدر است؟ اگر کسی آن پول را بدهد باز هم دنبال این کار می روی؟ من در محرم 10 شب روضه خواندم .این حق ا الزحمه من است این را بگیر". مدت ها بعد خانمی بچه به بغل در حرم امام حسین (ع) آقای قوام را می بیند و به او می گوید" مرا می شناسی؟ به من پول دادی و زندگی مرا متحول کردی و من دیگر دنبال فساد نرفتم، توبه کردم و با مرد مومنه ای ازدواج کردم".

 

حجت الاسلام صدر رسالت روحانیت را هدایت مردم دانست و افزود: هدایت راه های مختلفی دارد. در فیلمی از گروه عمار دیدم که طلبه ای فیش ماهواره وصل می کرد و به هر خانه ای که می رفت اطلاع رسانی می کرد که ماهواره و فیلم هایش چه ضررهایی دارد.

 

وی با بیان اینکه فیلم "رسوایی" نقطه ضعف هایی هم داشت، خاطرنشان کرد: در این فیلم، روحانی خیلی باز برخورد می کرد. کارگردان می توانست برخورد روحانی را بسته تر نشان دهد. هر کس در نگاه اول فکر می کرد که این روحانی قصد و غرضی دارد.

 

مسئول کانون پیامبر اعظم (ص) با بیان اینکه تاثیرگذاری معنوی روحانیت در فیلم ها مغفول مانده است، اظهار داشت: در فیلم هایی که تاکنون در مورد روحانیون ساخته شده است، روابط خانوادگی پررنگ نشان داده شده است. عالمان دینی ما بر روی مردم تاثیرگذارترین هستند. تاثیرگذاری معنوی آنها در فیلم ها پردازش نشده است.

 

وی با اشاره به سریال" پرده نشین" یادآور شد: در این سریال کمی به تاثیرگذار معنوی روحانیون پرداخته شده است و علاوه بر زندگی شخصی عالم واقعی، نشان داد که این عالم می تواند چه تاثیری بر زندگی اطرافیان و سایر مردم داشته باشد.

 

حجت الاسلام صدر در پاسخ به این سوال که آیا روحانیون و سینماگران شناخت خوبی از یکدیگر دارند به شبستان گفت: قطعا اگر سینماگران شناخت خوب و کافی از روحانیون داشتن، فیلم های ما این نبود و فیلم های قوی تری داشتیم. در بسیاری از فیلم ها از روحانی به عنوان مشاور استفاده می کنند که آن مشاور خیلی به مقوله سینما آشنا نیست و از طرفی کارگردان و تهیه کننده هم به حوزه کاری روحانیون اشراف ندارند.

 

امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) خاطرنشان کرد: بهترین فیلم در مورد روحانیون می تواند با تعامل و شناخت روحانیون و سینماگران از یکدیگر ساخته شود. وقتی به فیلم هایی که تاکنون در مورد روحانیون ساخته شده است، نگاه می کنیم به این نتیجه می رسیم که اگر سازنده فیلم ارتباط بیشتری با روحانیون داشت، می توانست فیلم بهتری بسازد.

 

وی با بیان اینکه فیلمسازی که در مورد روحانی فیلم می سازد باید به مشکلات این قشر آشنا باشد، عنوان کرد: لازمه ساخت یک فیلم خوب در مورد روحانیون این است که سازنده فیلم با مشکلات فردی و اجتماعی روحانیون آشنا باشد و نوع دیدگاه های این قشر را بشناسد. زمانی یک فیلم در این حوزه موفق است که بتواند دیدگاه اشتباه مردم را نسبت به روحانیون عوض کند.

 

حجت الاسلام صدر عنوان کرد: در هر قشری یک سری مشکلات و ایرادهایی وجود دارد ولی سازندگان فیلم نباید آن ایرادها را بزرگ کنند و با اغراق به جامعه نشان دهند زیرا در هر قشری خوب و بد وجود دارد.

 

امام جماعت مسجد پیامبر اعظم (ص) اظهار داشت: کافی است هم لباس من اشتباهی کند تا مردم آن را پای همه روحانیون بنویسند. یک فیلمساز می تواند این نگرش را عوض کند و به مردم تفهیم کند که همه جور آدم در قشر روحانی وجود دارد و اگر یک روحانی اشتباه کرد نباید آن اشتباه را پای روحانیت نوشت.

 

وی با بیان اینکه طلبه هایی در زمینه فیلمسازی فعالیت می کنند، عنوان کرد: کسانی باید در مورد روحانیون فیلم بسازند که خود طلبه هستند و با قشر روحانی آشنایی دارند. آنها باید وارد وادی فیلمسازی شوند و کنار سایر فیلمسازان قرار بگیرند. در این صورت می توان به ساخت فیلمی خوب در مورد روحانیون امیدوار بود.

 

حجت الاسلام صدر ساخت فیلم در مورد علما را ضروری دانست و افزود: باید فیلم هایی در مورد علمای بزرگ همچون علامه طباطبایی، پدر حضرت امام خمینی (ره) ساخته شود. این گونه فیلم ها می تواند بر روی مخاطبان بسیار تاثیرگذار باشد.

 

کد خبر 494628

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha