به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایداری ملی، صبح امروز سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در هفتمین همایش سراسری پدافند جنگ نوین در دانشگاه جامع امام حسین(ع) اظهار کرد: تهدیدات بر اساس تغییرات تکنولوژی ها تغییر می یابد و فناوری های جدید در کنار قابلیت هایشان، تهدیدات جدیدتری را هم رقم خواهد زد.
وی افزود: یکی از ویژگی های پاسدار انقلاب اسلامی شناسایی تهدید ها است و سپاه امروز این موضوع را به جد دنبال می کند.
سردار جلالی ادامه داد: امروز باید روی تهدیداتی مانند حوزه های الکترومغناطیس، تهدیدات سایبری و اقتصادی تمرکز ویژه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: امروز تعریف مشخصی از جنگ سایبری و اقتصادی در بین نخبگان ما وجود ندارد و کماکان مسائلی مانند اقتصاد را عرصه رقابت می دانند در حالی که امروز جنگ اقتصادی جریان دارد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه تسلیحات شیمیایی در جنگ جهانی دوم در حجم بسیار زیادی استفاده شد، گفت: در این جنگ اولویت هدف قرار دادن مردم برای به زانو در آوردن دولت ها بود که در نهایت با انجام دو حمله هسته ای به پایان رسید.
وی افزود: پس از جنگ جهانی دوم برای جلوگیری از بکارگیری این تسلیحات معاهدات و کنوانسیون هایی تدوین شد اما نتوانست از بکارگیری این تسلیحات در جنگ های آینده جلوگیری کند و در دفاع مقدس و جنگ های اخیر شاهد استفاده از این تسلیحات بودیم.
سردار جلالی با بیان اینکه جانبازان شیمیایی دوران دفاع مقدس سندهای زنده نفاق اروپا هستند، خاطرنشان کرد: اروپایی ها علاوه بر تسلیحات شیمیایی که در اختیار صدام قرار دادند، با سکوت و بایکوت خبری بر این حادثه سرپوش گذاشتند و حتی زمانی که جانبازان را برای درمان به آنجا فرستادیم، آنها عملکرد تسلیحات شیمیایی خود را برای رفع نقص بر روی جانبازان ما بررسی کردند.
وی ادامه داد: در جنگ هایی که در سالهای اخیر به وقوع پیوست نیز شاهد استفاده از تسلیحات شیمیایی در غزه و یمن بودیم و حتی داعش نیز به این تسلیحات دست یافته است که با توجه به وجود تفکر داعش و همچنین بخشی از توان آنها و فرماندهان داعش توسط آمریکایی ها از راه هوایی به افغانستان منتقل شده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به بافت جمعیتی کشور، گفت: در اثر ضعف دولت ها امروز بیشتر جمعیت کشور به سمت شهرنشینی حرکت کرده است به طوری که در حال حاضر ٧٢ درصد جمعت کشور شهرنشین و ٢٨ درصد جمعیت روستایی هستند، این در حالی است که اغلب مراکز شیمیایی که قبلا در خارج از محدوده های شهری قرار داشتند امروز به داخل شهرها رسیده اند.سردار جلالی با اشاره به توسعه صنعت پتروشیمی کشور بدون توجه به تهدیدات آن، گفت: در مراکز هسته ای زمانی که در UCF اصفهان رزمایش پرتویی را برگزار کردیم، متوجه شدیم که تهدید هسته ای در این مرکز وجود ندارد اما شاهد شکل گیری ابر و تهدید شیمیایی بودیم.
وی ادامه داد: زیرساخت های صنعت شیمیایی و پتروشیمی کشور بی ضابطه و فاقد طرح مقابله هستند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه ضرورت توجه به اصول پدافند شیمیای در صنایع کشور، از تشکیل قرارگاه پدافند شیمیایی خبر داد و اظهار داشت: این قرارگاه ذیل سازمان پدافند غیرعامل ایجاد شده است و در استان هایی که صنایع شیمیایی و پتروشیمی وجود دارد، استاندار ریاست این قرارگاه را بر عهده دارد.
وی افزود: ایجاد نظام پدافندی هماهنگ با نظام دفاعی کشور در مناطق صنایع شیمیایی و پتروشیمی ضروری است و خوشبختانه با هماهنگی های صورت گرفته با وزارت نفت پس از آتش سوزی هایی که در اثر رعایت نکردن اصول ایمنی در صنایع پتروشیمی رخ داد، به ساز و کار مناسبی برای جلوگیری از وقوع این گونه حوادث رسیده ایم.
سردار جلالی صیانت از مردم را اصلی ترین رویکرد قرارگاه پدافند شیمیایی برشمرد و افزود: در این قرارگاه طرح ها و برنامه های بسیار خوبی تدوین شده است که در حال پیگیری و اجرا است.
وی در پایان گفت: بیمارستان بقیة الله(عج) به قطب درمانی مصدومین شیمیایی تبدیل شده و اورژانس مصدومین شیمایی امروز در این بیمارستان تشکیل شده است.
نظر شما