به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «محمد محمدپور» عصر امروز(چهارم مهر) در جلسه ستاد برگزاری هفدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز، اصلیترین رویکرد این نمایشگاه را منطبق شدن بر استانداردهای بینالمللی برگزاری نمایشگاههای کتاب عنوان کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی ادامه داد: نمایشگاه کتاب تبریز را در میان صدها برنامه فرهنگی و هنری اجرا شده در سطح استان و منطقه میتوان شاخصترین و پرمخاطبترین رویداد عنوان کرد.
وی افزود: علیرغم تنگناهای اعتباری و منابع تخصیص یافته،این رویداد هر سال بهتر و گستردهتر و تاثیرگذارتر از سال پیش برگزار میشود و دلیل این مدعا، استقبال گسترده مردم و فروش هشت و نیم میلیاردی کتاب در نمایشگاه سال پیش بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: در روزهایی که نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز برگزار میشود، علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی از استانهای مختلف و حتی کشورهای مجاور به این نمایشگاه مراجعه میکنند و به عبارتی تبریز به کانون مبادلات فرهنگی منطقه تبدیل میشود.
محمدپور، نمایشگاه کتاب را نقطهِ عطفی در ارتباط با جریان نشر دانست و گفت: در طول برگزاری این نمایشگاه فضای رقابتی مثبت و سازندهای در حوزهی نشر ایجاد میشود و شاید به جرات بتوان گفت؛ اگر این نمایشگاه نباشد، حوزه نشر در عرصهِ کیفی شاهد تحرک چندانی نخواهد بود.
وی همچنین به جریان اقتصادی ایجاد شده در حوزه فرهنگ و دیگر حوزههای اقتصادی و اجتماعی در استان همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب تبریز اشاره کرد و گفت: بخشهای مختلفی چون صنعت هتلداری، حمل و نقل، پست، و دهها حوزه دیگر از برگزاری نمایشگاه کتاب و رونق اقتصادی ایجاد شده منتفع میشوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، تصریح کرد: مسیر توسعه کشور در تمام ابعاد از مسیر مطالعه و آگاهیاندوزی میگذرد و این خود نشانگر اهمیت برگزاری نمایشگاه کتاب است.
محمدپور با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تبریز بزرگترین رویداد فرهنگی شمال غرب کشور است، افزود: بخشهای جنبی مختلفی برای این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.
وی افزود: اقدامات مختلفی برای تقویت کتابخوانی و مطالعه در استان انجام شده است که نمایشگاه کتاب یکی از مهمترین آنهاست.
محمدپور تصریح کرد: این نمایشگاه با هدف دسترسی سهل و کمهزینه مردم به تازههای نشر و رقابت سالم ناشران استانی، کشوری و بینالمللی برگزار میشود و امسال سعی ما بر این خواهد بود که هم ناشران آخرین آثار تولید شده خود را به نمایشگاه بیاورند و هم ناشران خارجی به روزترین آثار خود را ارائه کنند.
وی تصریح کرد: در شانزدهمین دوره از برگزاری نمایشگاه کتاب تبریز ١٨ میلیارد ریال بن کتاب با ٢٠ درصد تخفیف ارائه شد که رقم قابل توجهی محسوب میشود و امسال نیز سعی خواهیم کرد این رقم را افزایش دهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با تاکید بر لزوم تمهید زیرساخت های برگزاری نمایشگاه کتاب، افزود: ایجاد زمینه برای حضور مردم و بخش خصوصی موجب رونق این نمایشگاه خواهد شد.
محمدپور تصریح کرد: این نمایشگاه به یک پدیدهای اثرگذار تبدیل شده و از مهمترین فعالیت فرهنگی شمالغرب محسوب میشود و مطالبه اهالی فرهنگ و هنر در منطقه نیز هست.
گفتنی است، هفدهمین نمایشگاه کتاب تبریز از 29 مهر تا 4 آبان ماه سال جاری در محل نمایشگاه بینالمللی تبریز برگزار خواهد شد.
نظر شما