هیچ رسانه‌ای نمی تواند جایگزین کتاب شود

آل هاشم گفت: علیرغم رشد رسانه‌های گوناگون جمعی،‌ تاکنون هیچ رسانه‌ای نتوانسته است نقشی که کتاب در رشد تمدن‌ها داشته را ایفا کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز،‌ حجت الاسلام والمسلمین «سیدمحمدعلی آل‌هاشم» عصر روز گذشته در هفتاد و هفتمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان اظهار داشت: رشد و توسعه تمدن‌ها همواره ریشه در رشد فرهنگی جوامع داشته و بدون رشد فرهنگ کتابخوانی نمی‌توان به رشد هیچ تمدنی دل خوش کرد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: علیرغم رشد رسانه‌های گوناگون جمعی،‌ تاکنون هیچ رسانه‌ای نتوانسته است نقشی که کتاب در رشد تمدن‌ها داشته را ایفا کند.

وی با بیان این‌که نگرانی اهالی فرهنگ پیرامون تقابل کتاب و فضای مجازی هر روز بیشتر می‌شود، افزود: اگرچه اینترنت یک راه سریع و آسان برای کسب اطلاعات است، اما در موضوعاتی که نیاز به بررسی دقیق و اطلاعات کافی و متقن هست باز باید به کتاب رجوع کرد و از کتاب کمک گرفت.

امام جمعه تبریز با اشاره به این‌که بحث شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی تنها محدود به کشور ما نیست،‌ گفت: سلطه‌ فضای مجازی در عصر حاضر بر کشورهای توسعه یافته نیز مشهود است؛ اما باید دقت کنیم که نه تنها این ابزار در کشورهای یاد شده به کاهش مطالعه منجر نشده است، بلکه سرانه‌ مطالعه در آنها ،به موازات کسب اطلاعات از این منابع نیز بسیار بالاست.

آل هاشم با اشاره به اهمیت فرهنگ عمومی تصریح کرد: باید اهتمام جدی برای تقویت فرهنگ عمومی و به تبع آن فرهنگ مطالعه داشته باشیم؛ در جامعه‌ ما لزوما کتاب و فضای مجازی رقبای خطرناکی برای هم نیستند، چراکه از هر دو می‌توان برای افزایش سطح معلومات استفاده کرد.

امام جمعه‌ تبریز با اشاره به گرانی کتاب و کمبود فضای کتابخانه‌ای و همچنین مشکلات نویسندگان اظهار داشت: یک نویسنده برای تولید مطلب و اثر، ‌سالها وقت صرف می‌کند اما مشکلات نشر و کاغذ و چاپ در نهایت قیمت تمام شده‌ی کتاب را بالا می‌برد و سودی برای کسی نمی‌ماند و در این میان بی‌انصافی است که به مشکلات نویسندگان بی‌توجه باشیم.

وی تصریح کرد: نخریدن کتاب از سوی مخاطبان دلایل متعددی دارد، اما این روند نویسنده را مجبور می‌کند به سراغ شغل دیگری برود و این امربر تولید محتوا و اثر از سوی وی تاثیر خواهد گذاشت.

نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به این‌که متاسفانه در کشور ما نویسندگی یک شغل محسوب نمی‌شود،‌ گغت: اگر نویسنده‌ای، به شغل بودن نویسندگی دلگرم باشد؛ می‌تواند آینده‌ی روشنی را برای خود و به تبع آن عرصه‌ فرهنگ رقم بزند.

آل‌هاشم همچنین با اشاره به این‌که نمایشگاه کتاب تبریز بزرگترین رویداد فرهنگی شمالغرب کشور محسوب می‌شود، این رویداد را فرصتی برای گسترش فرهنگ مطالعه و همچنین زمینه‌ساز دیپلماسی فرهنگی عنوان کرد.

وی تاکید کرد: دسترسی سهل و کم‌هزینه به تازه‌های نشر و ایجاد زمینه برای رقابت سالم میان ناشران و ارتباط و تعامل اصحاب فرهنگ و علم و ادب از اصلی‌ترین رویکردها و اهداف این نمایشگاه است که محقق می‌شود.

کد خبر 847126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha