سرانه مطالعه در کشور روزانه ۱۳ دقیقه است

صالحی با اشاره به پیمایش ها در خصوص سرانه مطالعه گفت: بر اساس آمارهایی که به زودی منتشر می شود، سرانه مطالعه روزانه ۱۳ دقیقه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، « سید عباس صالحی» در مراسم دیدار با نمایندگان هنرمندان و نویسندگان استان یزد به مناسبت هفته کتاب با اشاره آخرین پژوهش در بحث پیمایش کالاهای فرهنگی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیمایش های متعددی در زمینه مصرف کالای فرهنگی داشته که موج سوم این پیمایش که به زودی منتشر می شود شامل حوزه های مصرف کالای فرهنگی کتاب است و علامت ها و نشانه هایی به فضای فرهنگی و هنری می دهد.

وی افزود: بر اساس پیمایش صورت گرفته با جامعه آماری 15 هزار و600 نفر در کشور شاهدیم که میزان مطالعه و سرانه مطالعه در کشور روزانه 13 دقیقه از مجموعه کشوری بوده است که این آمار تقریبا مشابه آمار سال 94 است بدین معنی که هنوز سرانه مطالعه ما، میانگین همان 13 دقیقه در روز است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اگرچه این آمار خوبی نیست اما با توجه به این که به شدت شاهد گسترش فضای مجازی بوده ایم و در طول 3 تا 4 سال گذشته این رقم حفاظت شده نشان دهنده مجموعه تحرکات در صیانت از رقم موثر بوده اما باید تلاش هایی صورت گیرد که این رقم را ارتقا دهیم.

صالحی گفت: این که میانگین کشوری مطالعه 13 دقیقه در روز و در بین اهل مطالعه نیز 32 دقیقه در روز است به ما هشدار می دهد و نکته دارد که اگر تحرکات داشته باشیم  این میزان را هم می توانیم صیانت کرده و هم ارتقا دهیم.

وی افزود: جریان استفاده از کتاب های الکترونیک در کشور روبه رشد و قابل توجه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: 19 و دو دهم پاسخگویان گفته اند کتاب الکترونیک می خوانیم و در بین اهل مطالعه نیز این میزان42 و 4 دهم درصد بوده  بدین معنی که در قالب جدیدی شاهد فضای کتابخوانی هستیم و حتما جریان نشر و سازمان های ترویج کتابخوانی باید به این مسیر توجه کنند.

صالحی با اشاره به سوال «چه چیز می خوانند»، گفت: در این سوال آمار پاسخگویان رمان و داستان 16 و نیم درصد و در جمعیت کتابخوان 35 و 4 دهم درصد بوده یعنی همان آمارهای پیشین ما را نشان می دهد و پس از آن نیز عنوان دوم کتاب های دینی است که 10 و یک دهم درصد در میان پاسخگویان و 21 و 6 دهم در جمعیت کتابخوان بوده است.

وی افزود: حتما جریان کتاب و کتابخوانی باید به داده هایی متصل شود که نقش سیاستگذاری و برنامه ریزی داشته باشد و یزد که اکنون عنوان پایتخت کتاب ایران گرفته با این داده ها می تواند ارتباط برقرار کند و بایستی مسیر را با داده های اجتماعی خود پیوند دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: این سه سال حضور امام رضا(ع) در ایران در زمان حیاتشان، نقطه عطف تمدنی برای تمدن اسلامی بود زیرا امام رضا (ع) در فضای خراسان بزرگ یک دارالعلم گفت وگو را بوجود آورد و چنین فرصتی برای ایشان پدید آمد که یک فرهنگستانی را بر مبنای فرصت بوجود آورد.

وی افزود: اگر دوره امام باقر(ع) و صادق(ع) دوره گفت و گوی علم است اما این دوره امام رضا(ع) تبدیل به مقدمه فرهنگستان علوم کرد.

وی در پایان گفت: این که امام رضا عنوان عالم آل محمد(ص) پیدا می کند، برخواسته از این رفت و برگشت دانش در محیط تضارب فکری بود و به نقطه خورشید و آفتاب دانش می رسد که  این حرکت ایشان مبنای دگردیسی در بیت الحکمه می شوند.

لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از آثار برتر در این جشنواره تجلیل و قدردانی شد.

کد خبر 854629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha