اصلاح نظام مالیاتی، بودجه ریزی و بانکی مقدمه جهش تولید

حجت الاسلام شفیعی‌نژاد با بیان این که اصلاح نظام مالیاتی، بودجه ریزی و بانکی مقدمه جهش تولید است، گفت: مسؤولان نیز باید شرایط جنگ اقتصادی امروز را باور کنند.

حجت الاسلام دکتر «عباس شفیعی‌نژاد» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با بیان این که به تعبیر مقام معظم رهبری کشور ما امروز در شرایط جنگ اقتصادی تمام عیار است، اظهار داشت: ما در این جنگ اقتصادی مثل جنگ نظامی نیازمند موشک هایی هستیم که بتوانیم در برابر تحریم های ظالمانه ایستادگی کنیم و «جهش تولید» را نیز محقق کنیم.

 

عضو هیأت مدیره انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم افزود: موشک اول فرماندهان این جنگ هستند که باید از تخصص و تعهد کافی نسبت به مسائل اقتصادی برخوردار باشند و باور کنند که ما در شرایط جنگ هستیم و نسبت به توان داخلی ایمان و اعتقاد داشته باشند.

 

وی با بیان این که مدیران اقتصادی باید توان طراحی نقشه های مقابله با دشمنان را داشته باشند، گفت: ما در نظام اقتصادی خود افرادی با کارایی حاج قاسم سلیمانی نیاز داریم که بتواند در این حوزه به درستی سیاست گذاری، برنامه ریزی و قانون گذاری دقیق انجام بدهد.

 

حجت الاسلام شفیعی‌نژاد تصریح کرد: موشک دوم اصلاح نظام مالیاتی است که موجب کنترل تورم شده و در نهایت زمینه ساز تولید موفق و ایجاد امید در تولید کننده می‌شود؛ نظام مالیاتی سالم یعنی بودجه کل کشور بر اساس مالیات باشد نه منابع که مجلس می‌تواند در این زمینه نقش جدی داشته باشد.

 

این کارشناس اقتصاد اسلامی تأکید کرد: یکی از مسائل ضروری در حوزه مالیات که اندیشمندان اقتصادی غرب از جمله رابرت راش در کتاب «پس از شوک» بر آن تأکید دارد، تصویب قانون مالیات بر عائده سرمایه و مالیات بر خانه های خالی است که باید به صورت تصاعدی از ثروتمندان گرفته شود،

 

وی با بیان این که باید طبقه متوسط جامعه مورد حمایت قرار بگیرند، گفت: وقتی این طبقه حمایت شوند، تقاضا بالا می رود و این مسأله موجب خروج کشور از رکود و «جهش تولید» می‌شود، بنابراین راهبرد کوتاه مدت در این حوزه تصویب سریع قانون مالیات برعائده سرمایه است.

 

حجت الاسلام شفیعی‌نژاد موشک سوم را نظام بودجه ریزی سالم توصیف کرد و افزود: نظام بودجه ریزی در سطح کلان باید بر مبنای مالیات باشد که در حوزه های خرد به صورت بودجه ریزی «صفر» و در حوزه های کلان به صورت بودجه ریزی «عملیاتی» باشد.

 

وی در تبیین انواع مالیات های یادآور شد: بودجه ریزی بر سه نوع صفر، عملیاتی و سنتی است؛ بودجه ریزی سنتی یعنی مثلا فلان بخش سال گذشته 10 میلیارد داشته امسال 20 درصد افزایش بدهیم که این کار هرگز توجیه علمی ندارد، بودجه ریزی صفر یعنی اعطای بودجه همراه با توجیه علمی که گفتیم در حوزه های خرد کاربرد دارد و بودجه ریزی علمیاتی که در حوزه کلان می آید یعنی به نسبت کاری که انجام می‌شود به صورت مرحله به مرحله بودجه بدهیم.

 

این کارشناس اقتصاد اسلامی با تأکید بر این که توجه به این امور کشور را از کسری بودجه و التماس به بانک مرکزی نجات می دهد، یادآور شد: ریشه اصلی تورم فشار به بانک مرکزی و بودجه ریزی بر مبنای منابع است که گفتیم باید بر مبنای مالیات باشد که البته این بحث باید در مجامع علمی به نقد و بررسی گذاشته شده و ابعاد آن مشخص شود.

 

وی در پایان یادآور شد: موشک چهارم اقتصادی برای تحقق «جهش تولید» نیز نظام بانکی سالم است که در آن سودهای سپرده ثروتمندان کاهش پیدا می‌کند و تسهیلات با سود پایین به تولید کنندگان داده می‌شود.

کد خبر 911330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha