لزوم استفاده موثر از توانمندی‌ ها و گنجینه‌ های ادبی فارس

قانعی گفت: توانمندی‌ ها و گنجینه‌ های ادبی فارس تا آن اندازه است که می ‌توانیم راهبردهای منطقه ‌ای برای فارس در نظر داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، نشست هم‌ اندیشی برای همکاری ‌های دانشگاهی با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار شد و حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس میزبان محمدحسین کرمی، رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، محمد مرادی، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز، محمود رضایی دشت ارژنه، رئیس انجمن بین ‌المللی ترویج زبان و ادبیات فارسی شعبه شیراز، زهرا ریاحی ‌زمین، رئیس مرکز پژوهش‌ های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز و غلامرضا خوش ‌اقبال، مدیر روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در راستای هم‌ اندیشی و همکاری علمی و فرهنگی بود.

«حمیدرضا قانعی»، در این نشست به برخوردهای سیاسی منطقه و ابزار مهم و ارزشمند زبان و ادبیات زبان فارسی اشاره کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه ویژه‌ ای به ادبیات و فرهنگ تاثیرگذار و خاص زبان و ادبیات دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: توانمندی‌ ها و گنجینه‌ های ادبی فارس تا آن اندازه است که می ‌توانیم راهبردهای منطقه ‌ای برای فارس در نظر داشته باشیم.

«محمدحسین کرمی»، رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز نیز برگزاری رویدادهای فرهنگی در راستای گسترش زبان و ادبیات فارسی ارزشمند دانست و پژوهش بر پایه جغرافیای تاریخی تعریف شده را خواستار شد و گفت: این پژوهش‌ ها می‌ تواند در گفتمان‌ های سیاسی و دیپلماسی جایگاه ادبیات و ادیبان ایران بزرگ را پررنگ‌ تر کند.

«زهرا ریاحی ‌زمین»، رئیس مرکز پژوهش‌ های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز هم بر همکاری‌های بیشتر دانشگاه به ویژه مرکز پژوهش‌ های بخش زبان و ادبیات فارسی با جامعه‌ی بیرونی فرهنگ و هنر تاکید داشت و گفت: می‌ توان از 2 بعد ادبیات به ویژه در این زمان به نظامی بپردازیم، یکی برنامه ‌های کوتاه‌ مدت که بیشتر جنبه تبلیغاتی و آگاهی دارد همانند جلسات و نشست‌های تخصصی و عمومی و دوم کارهای پژوهشی و بلندمدت که بایستی برنامه‌ ریزی منظم و دقیق برای موضوعات مشترک ادبی بین ایران و دیگر کشورهای جهان انجام گیرد و برای برنامه‌ هایی این چنین می‌توانیم با هفته‌های ادبی فرهنگی شروع کنیم تا بازتاب بیشتری در بین مردم وجود داشته باشد.

«محمود رضایی دشت ارژنه»، رئیس انجمن بین ‌المللی ترویج زبان و ادبیات فارسی شعبه شیراز نیز ضرورت این گونه رویدادها را در بین ‌المللی بودن آنها دانست و گفت: می ‌توان با همکاری اساتید برجسته‌ ادبیات در کشورهای دیگر، رویدادهای علمی و کاربردی بیشتری را دنبال کرد.

«محمد مرادی»، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز با اشاره به نقاشی ‌ها و معماری‌ هایی که گاه از نظامی تاثیر گرفته ‌اند، عنوان کرد: بازدیدهای پژوهشگران ادبی کشورهای همسایه برای حضور در شهرهایی با قابلیت ادبی مانند شیراز و معرفی این قابلیت‌های ادبی همانند حافظ و سعدی این زمینه را برای پژوهشگران ایرانی فراهم خواهد آورد تا از اماکن گردگشری ادبی دیگر کشورهای همسایه مانند آرامگاه نظامی و ... استفاده کنند.

خاطر نشان می شود، در این نشست، پیرامون برگزاری آیینی برای بزرگداشت روز «نظامی گنجه ‌ای» نیز گفتگو شد.

کد خبر 1141623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha