خبرگزاری شبستان: یادآوری وتذکر، مایه حیات جان های مستعد و دل های آماده است. نسیان و غفلت نیز، زمینه ساز ترک وظایف و سستی در انجام مسئولیت هاست. هرکه خود را بی نیاز از تذکر بداند، پنجره روشن بیداری را به روی خود بسته و خویش را از خیرهای فراوانی محروم ساخته است.
در کتابهای مختلف تفسیری، حدود 30 معنا و مصداق برای کوثر به چشم میخورد که برخی عبارتند از قرآن، ولایت اهل بیت، نمازهای یومیه، امت اسلامی و عالمان و دانشمندان اما بارزترین این معانی حضرت فاطمه زهرا (س) و فرزنداناش میباشند.
با توجه به شأن نزول سوره کوثر که در مقابل اسلامستیزی دشمنان نازل شد و با دقت در مصداقهای کوثر درمییابیم که هر کدام از این معانی به نوعی در حفظ و حراست از اسلام و رشد، ترویج و تداوم فرهنگ قرآن و سیره پیامبر و سنت اهل بیت، نقش اساسی داشتهاند و به این نتیجه کلی میرسیم که هر حرکت و تلاشی که در حفظ، رشد و گسترش اسلام مؤثر باشد، میتواند از مصادیق روشن کوثر قلمداد شود.
امروز قیام و انقلاب حضرت امام خمینی (ره) و تشکیل حکومت عدل اسلامی در ایران را میتوان یکی از مصادیق کوثر به شمار آورد، زیرا با تحقق آن اسلام دوباره در دنیا مطرح شد و مسلمانان به هویت دینی خویش بازگشتند، چنانکه رزمندگان جان بر کف هشت سال دفاع مقدس نیز مصداق دیگر این کوثر همیشه جوشان میباشند زیرا آنها با ایثار جان و خون خویش در برابر دشمنان اسلام و تشیع ایستادند و آنها را تا آن سوی مرزها به عقب راندند.
با این برداشت، مدیرانی را که در ردههای مختلف نظام اسلامی کار و تلاش میکنند میتوان به مصداقهای کوثر اضافه کرد، زیرا بر اثر فعالیتهای شبانهروزی اینان، اسلام و نظام اسلامی کارآمد جلوه میکند و تبلیغات ضد اسلامی دشمن خنثی میشود و در مرحله عمل، برپایی احکام اسلامی و حاکمیت دین به وضوح پیاده میشود.
بنابراین اگر عملکرد مدیری از نظام اسلامی به تحکیم پایههای حکومت اسلامی و خوشبینی مردم به حاکمیت اسلامی و اعتقادات دینی منجر شود، به یقین این مدیر در ردیف مدیران کوثری خواهد بود و در شمار اصحاب و یاران پیامبر، عالمان و دانشمندان قرار خواهد گرفت زیرا نتیجه عملکرد همه منجر به گسترش مکتب حیاتبخش اسلام خواهد شد.
مدیران کوثری چه کسانی هستند؟ آیا هر مدیری که در یکی از ردههای نظام اسلامی قبول مسئولیت کرد جزء مدیران کوثری محسوب میشود؟ مدیران کوثری چه شرایط و ویژگیهایی را باید داشته باشند؟ چگونه میتوان یک مدیر کوثری شد؟ چگونه میشود مدیران کوثری تربیت نمود و برای پرورش مدیران کوثری چه زمینههایی را باید ایجاد کرد؟
شاخصه مدیران کوثری
شاخصه ارزشمندی که میتواند منشأ و جامع همه شرایط و ویژگیهای مثبت مدیران کوثری باشد و در سیره و سنت اهل بیت و امامان معصوم بدان تأکید شده است، شاخصه "کار بیشتر و مزد کمتر" است.
مدیران کوثری کسانی هستند که در هنگام کار از همه بیشتر تلاش میکنند و در مرحله استفاده و برداشت از بیتالمال کمتر از دیگران بهرهمند میشوند. یکی از این مدیران "زید بن صوحان" از اصحاب و یاران امیرمؤمنان علی (ع) است، او وقتی در جنگ جمل به شهادت رسید، امام علی (ع) بر بالیناش آمد و خطاب به او فرمودند: "ای زید! خداوند تو را رحمت کند به راستی تو کمهزینه و پرکار بودی".
در حدیثی دیگر از امام صادق (ع) از زاویه دیگری این نکته مورد تأکید قرار گرفته است. مفضل بن عمر چنین گفته است: روزی هنگام طواف خانه خدا نزد امام صادق (ع) بودم، آن حضرت به من نظر افکند و فرمود: ای مفضل! تو را چه شده است که اینگونه غمگین و دگرگون هستی؟
مفضل گفت: عرض کردم فدایت شوم! به سرنوشت خاندان بنیعباس میاندیشم و به امکانات، مقام و ثروتی که آنها از طریق حکومت بهدست آوردهاند، فکر میکنم و میگویم که اگر این حکومت در دست شما بود، آن وقت ما هم در کنار شما، صاحب ملک، مال و ثروت میشدیم. حضرت برآشفت و فرمود: این مفضل! اگر این حکومت در دست ما بود، برای ما جز برنامهریزی شبانه و تلاش روزانه و پوشاک سخت و خشن و خوراک ساده و بی خورشت، چیز دیگری نبود، همانطوری که امیرالمؤمنین چنین میکرد و اگر غیر از این بود در آتش جهنم گرفتار میشدیم.
بنابراین گزارش کتاب " خدمت بی منت" پنجمین کتاب از مجموعه کتاب آیینه می باشد که به قلم "عبدالرحیم اباذری"به رشته تحریر در آمده است. از جمله مباحث پرداخته شده در این کتاب می توان به پیمبر و مدیریت جونان، مراتب ثمرات پاسخ گویی در کلام پیامبر، کار بیشتر، بار کمتر، مدیران دیروز و مدیران امروز، مدیریت کلان در نگاه شهید بهشتی و سیره مدیریتی امام موسی صدر اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما