حجت الاسلام عبدالحسین قنبریان، مدیر مدرسه علمیه شهید شفیعی مشهد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد، اظهار داشت: متاسفانه به خاطر کم کاری های مسئولین نظام، مبلغین و مردم زکات جایگاه اصلی خود که مورد تاکید در مبانی دین است را ندارد.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) مبنی بر اینکه هیچ قومی از پرداخت زکات امتناع نورزید مگر آنکه به قحطی و گرسنگی دچار می شود، افزود: یکی از وظایف مبلغین بیان اهمیت و فواید پرداخت زکات و عواقب عدم پرداخت این واجب الهی است.
حجت الاسلام قنبریان با بیان اینکه در قرآن هر جا به نماز اشاره شده بعد از آن زکات نیز آمده است، گفت: نماز نگاه بنده به خداوند و زکات نگاه مخلوق به همنوع خود است و خداوند خواسته که با این تاکید مهم توجه بنده را در موارد اجتماعی به همنوع خود جلب کرده تا با عمل به آن ریشه فقر را در جامعه بخشکاند.
وی معنای زکات را در دو زمینه بررسی کرد و بیان داشت: زکات به معنای ازدیاد مال است و اگر کسی زکات مال خود را بپردازد این پرداخت باعث برکت در مال او می شود.
مدیر مدرسه علمیه شهید شفیعی مشهد معنای دیگر زکات را پاک شدن و تطهیر ناخالصی ها از مال دانست و تاکید کرد: اگر این معنای زکات برای مردم تبیین شود مورد استقبال مردم قرار خواهد گرفت تا ناخالصی های مال خود را با زکات برطرف سازند.
وی یکی از موارد استفاده زکات را دادن آن به فقرای شیعه دانست و تصریح کرد: فقیر کسی است که خرج سال خود را ندارد و زندگی خود را با مشکل به پیش می برد.
حجت الاسلام قنبریان با اشاره به اینکه می توان با هزینه زکات برای فقرا کارآفرینی کرد، ابراز داشت: در صورتی که رسانه های کشور به خصوص رسانه ملی به این مقوله مهم توجه ویژه ای داشته باشند بسیاری از مشکلات فقرا به این واسطه برطرف می شود.
وی اشاره ای به زکات فطریه داشت و خاطر نشان کرد: در روز پایانی ماه رمضان زکات فطریه به عهده همه مسلمانان واجب می شود و اگر این واجب مالی در کنار فریضه روزه پرداخت شود بسیاری از مشکلات را در جامعه حل خواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما