امام صادق(ع) چهره نهضت حسینی را تصحیح کرد

حجت الاسلام محمد قصیر با بیان این که امام صادق(ع) با جریانات انحرافی مقابله کرد و بسیاری از باورهای غلط آنروز را تصحیح کرد، گفت: یکی از اقدامات حضرت تصحیح چهره نهضت حسینی بود و بیان کردند که اين نهضت یک نهضت معارفی بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام «شیخ اسد محمد قصیر» در همایش بین المللی مجازی «نهضت حسینی در مکتب امام صادق» که امشب (سه شنبه۲۷خرداد) در مؤسسه رواق تاریخ و اندیشه معاصر برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز شهادت رئیس مکتب تشیع اظهار داشت: امام صادق(ع) دنیا را مملو از علم و معرفت و نور ساخت و مانند سایر اهل بیت برای مردم مایه هدایت بود.

 

مدیر مؤسسه الاسلام الاصیل افزود: امام صادق(ع) علوم را در سایر عالم اسلامی منتشر کرد و ما همچنان در حال بهره مندی از میراث ماندگار و غنی آن حضرت هستیم.

 

وی با بیان این که  امام صادق(ع) از فرصت درگیری بین بنی امیه و بنی عباس نهایت استفاده را برد تا به نشر علم و فضیلت و نور بپردازد، گفت: حضرت خدمات معرفتی و علمی بزرگ و استثنایی را تقدیم کرد به همین جهت می‌توان ایشان را پرچمدار حرکت علمی و معرفتی در جهان اسلام دانست.

 

حجت الاسلام محمد قصیر اضافه کرد: ایشان با جریانات انحرافی هم مقابله کرد و بسیاری از باورهای غلط آنروز را تصحیح کرد؛ یکی از اقدامات حضرت تصحیح چهره نهضت حسینی بود و بیان کردند که اين نهضت یک نهضت معارفی بود؛ ایشان تأکید داشتند که نهضت حسینی  برای سلطه و حکومت نبود بلکه حرکتی در مقابل امويها و سفیانی ها بود که فقط درصدد حکومت و سلطنت بودند تا از این طریق به هدفشان که از بین بردن اسلام از درون بود نائل شوند تا چیزی از اسلام جز ظاهر و پوسته باقی نگذارند.

 

وی با تأکید بر این که نهضت امام حسین(ع) نهضتی برای حفظ میراث انبیا بود، یادآور شد:  اموی ها قصد داشتند که این میراث پیامبران را از بین ببرند؛ امام صادق(ع) هویت واقعی نهضت را بیان کرد بعد از آنکه اموی ها در طول سالیان گذشته سعی داشتند اهداف واقعی عاشورا را وارونه جلوه دهند؛ شاهد این حرف من روایاتی است که از امام صادق(ع) وارد شده به ویژه زیارت اربعین که از آن حضرت نقل شده است که در آن به صورت واضح و روشن مختصات این نهضت را ترسیم می‌کند.

 

مدیر مؤسسه الاسلام الاصیل با بیان اینکه در نگاه امام صادق(ع) نظام معرفتی این نهضت همان نظام معرفتی تمام انبیای الهی است، یادآور شد: در همین راستا می‌ فرمایند: «السلام على من أعطيته مواريث الأنبياء» همانگونه که قرآن نیز اشاره دارد: «ثم أورثنا الكتاب الذين اصطفينا من عبادنا».؛ ولی امام حسین علیه السلام اجازه ندادند که این اتفاق بیفتد و این میراث از بین برود، لذا این فراز در زیارت اربعین آمد که آن حضرت قیام کرد تا امت اسلامى را از جهالت و نادانی و سرگردانی و گمراهی نجات دهد.

کد خبر 939767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha