حسین عمید، دبیر کمیسیون شماره چهار همایش بینالمللی دکترین مهدویت در آیین اختتامیه این همایش با ارایه گزارشی از مقالات ارایه شده در این کمیسیون گفت: مقولات بسیط در دنیای مدرن برای ورود به عرصه علم نیاز به مفهومشناسی دارند تا بتوان با آنها به عنوان دانش برخورد کرد.
وی افزود: مهدویت دانشی سنتی است و برای ورود به دنیای دانشهای مدرن نیاز به تولید مفاهیم جدید، بحث و گفتوگو در این زمینه داریم که این همایش مسئلهای را دنبال میکند.
دبیر کمیسیون شماره چهار همایش دکترین مهدویت تصریح کرد: با تمامی اساتید مطرح در حوزه رسانه در ایران ارتباط گرفتیم و به حدود 260 نفر از آنان درخواست مقاله دادیم که مجموعا 35 مقاله به این همایش ارسال شد و بعد از ارزیابیهای اولیه 24 مقاله پذیرفته و 18 مقاله در کمیسیونها ارایه شد.
عمید به بعضی از عناوین کلی مقالات ارایه شده به کمیسیون شماره چهار اشاره کرد و گفت: یکی از مباحث مهم مطرح شده در این کمیسیون مبانی هستیشناختی و معرفتشناختی رسانه بود. در این زمینه بحث مهمی که مطرح شد این بود که رسانههای سنتی مانند منبر را نمیتوانیم مشابه رسانههای مدرن در نظر بگیریم زیرا در رسانههای سنتی کنترل رسانه در اختیار خود گردانندگان است اما در رسانههای مدرن اینگونه نیست به همین دلیل رسانههای مدرن نسبت به ورود مقوله موعودگرایی مقاومت میکنند.
دبیر کمیسیون شماره چهار همایش دکترین مهدویت با بیان اینکه در ایران رشتهای به نام رسانه نداریم، گفت: رشته مربوط به رسانه در ایران تنها رشته ارتباطات است که بیشتر جنبه جامعهشناختی دارد، به همین دلیل بعضی مقالات ارایه شده به کمیسیون شماره چهار موردپژوهی بوده است.
عمید با اشاره به بحث گفتمان خوشفرجامانگاری در رسانه ملی گفت: این مسئله یکی از مهمترین مسایلی است که باید توسط رسانهها بخصوص رسانه ملی پیگیری شود زیرا در رسانههای غربی آخرالزمان به عنوان فرجامی بد برای جهان معرفی میشود.
وی با اشاره به CD ظهور بسیار نزدیک است، گفت: یکی از مطالبی که بدون نظر به مسایل سیاسی و تنها با دغدغه فرهنگی در این کمیسیون مطرح شد مسئله برخورد با CD ظهور بسیار نزدیک بود و از لحاظ فرهنگی این موضوع بررسی شد.
دبیر کمیسیون شماره چهار همایش دکترین مهدویت عنوان کرد: هر عنوان و مفهومی که با نوعی قطعیت و حتمیت همراه است همواره با نوعی ریسک و خطر همراه است و به همین دلیل کسانی که از آن صحبت میکنند همواره با گزارههای کلی بحث میکنند زیرا میخواهند نظرشان قریب به صحت باشد.
عمید ادامه داد: ویژگی گزارههای کلی این است که گرچه به صحت نزدیک است اما جذابیت آن بسیار کم است، به همین دلیل مسایلی نظیر مهدویت که از ریسک بسیار بالایی برخوردار هستند همواره با عناوین کلی و به تبع آن غیر جذاب مطرح میشوند.
وی با بیان اینکه باید به صورت جزییتر وارد مباحث مهدویت شد، گفت: مسئلهای که اکنون بسیار مطرح میشود این است که باید تولیدات مطالب مهدوی در رسانه افزایش پیدا کند در حالی که به نظر میرسد مشکل در کمیت نیست بلکه مشکل در همین کلیانگاری است.
عمید برخورد با CD ظهور بسیار نزدیک است را از لحاظ فرهنگی مناسب ندانست و گفت: باید اجازه دهیم اینگونه مطالب مطرح شود و به عنوان مطالب مخالف به صورت منطقی پاسخ گیرد تا گفتمان شکل بگیرد و مباحث در حد مطالبی کلی باقی نماند.
شایان ذکر است، هفتمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت 23 و 24 تیر در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما