شیگرو کامادا، محقق ژاپنی و استاد اسلامشناسی دانشگاه توکیو در هفتمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت در ارایه مقاله خود با نام مهدویت و بودیسم گفت: میان تفکر بودیسم و مسیحیت شباهتهای بسیاری است گرچه تفاوتهایی نیز دارند.
وی با بیان اینکه بودیسم در دوران کنونی چندان محبوبیت ندارد، گفت: طبق عقیده بودیسم در دوران ماقبل ظهور اخلاقیات و تقوا در مرحله بالایی قرار دارد و سرزمینی وسیع و پر از صلح و دیانت وجود دارد.
این استاد مطالعات دینی تصریح کرد: ماتریا پسر خاندان نجیبی است که در دوران ظهور او جهان پر از عدل و داد میشود.
این محقق ژاپنی با بیان ویژگیهای دیگر دوران ظهور ماتریا گفت: بیش از یک میلیون سال مردم در دوران ماتریا در لذت بسر میبرند و حکومتی پر از اخلاق و معنویات را تجربه میکنند. در این دوران حاکم شهر به دنبال بودا میرود و بودا تعالیم خود را وضع میکند.
وی تأکید کرد: مردم در دوران ظهور ماتریا با اینکه از لحاظ اخلاقی و تقوا در حد بالایی هستند اما دوست دارند از آن وضعیت خارج شوند و به مرحله بالاتری با ظهور ماتریا دست یابند.
کامادا اوج دوران بوداگرایی را قرن 11 دانست و گفت: بعد از این قرن دوره افول ماتریا آغاز میشود و به همین دلیل ظهور مجدد آن در زمان ظهور ماتریا نوید داده شده است.
این محقق ژاپنی به دکترین شیعه در زمینه مهدویت نیز پرداخت و گفت: دکترین شیعه نسبت به دکترین بودیسم بسیار پیچیدهتر و واضحتر است شیعه محمد بن حسن از فرزندان پیامبر اسلام را منجی عالم بشریت میداند و معتقد به دو غیبت صغری و کبری است که پس از این دوران او میآید و جهان را پر از عدل و صلح میکند.
وی با بیان ویژگیهای دوران ماقبل ظهور در اسلام گفت: چهار ویژگی مهم که عبارتند از بلایای طبیعی، پدیدههای عجیب، بیثباتی اجتماعی و سوء مدیریت در دوران ماقبل ظهور در اسلام پیشبینی شده که با ظهور امام طومار آنها درهم پیچیده میشود.
کامادا به تفاوتهای میان ماتریا و مهدی پرداخت و گفت: ماتریا فردی صلحگرا است و محدودیتش محدود به قوانین طبیعی است. او بیشتر به دنبال کارهای اخلاقی است، در صورتی که امام مهدی ویژگیهای یک حاکم کامل را دارد که در تمام بافتهای اجتماعی وارد میشود و حتی ممکن است برای سرکوب مخالفان از جنگ نیز استفاده کند.
شایان ذکر است، هفتمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت 23 و 24 تیر در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما