آمار کتابخوانی در حوزه دین بسیار بالاتر از بخش‌های دیگر است

مدیر بخش نشر مکتوب نمایشگاه قرآن با بیان اینکه حوزه دین تنها جایی است که می‌توانیم به آمار کتابخوانی در آن افتخار کنیم، گفت: آمار کتابخوانی در حوزه دین بسیار بالاتر از بخش‌های دیگر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد اللهیاری فومنی، مدیر بخش نشر مکتوب نوزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به خبرنگار شبستان گفت: بخش نشر مکتوب توسط همکاران ما در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود، جایی که حوزه شخصی‌اش بحث کتاب و ناشرین است.

وی افزود: بنا بر سیاست‌های اعلامی و ابلاغی مدیریت نمایشگاه بخش نشر مکتوب در نوزدهمین دوره یک تفاوت عمده با دوره قبلی دارد و آن اینکه درخواست ریاست نمایشگاه بر این بود که بیشتر توجه به کیفیت کتاب‌ها و کیفیت حضور ناشران شود، به این صورت که کتاب‌های بهتری در این نمایشگاه عرضه شود.

اللهیاری با اشاره به ضوابط بخش نشر مکتوب برای حضور ناشران گفت: پس از اینکه ثبت‌نام انجام شد، به این موضوع توجه کردیم که بیشتر ناشرانی در نمایشگاه شرکت کنند که کتاب‌های دینی داشته باشند و از عرضه کتاب‌های دیگر تا جایی که ممکن است جلوگیری شود.

مدیر بخش مکتوب نمایشگاه قرآن با اشاره به نحوه نظارت بر ناشران و کیفیت کتاب‌های ارایه شده بیان کرد: ناظران ما به طور مرتب به غرفه‌ها سر می‌زنند و اگر ناشری ضوابط کمی و کیفی نمایشگاه را رعایت نکرده باشد دوستان ما تذکر‌هایی را بر اساس آیین‌نامه‌های موجود می‌دهند و الحمدالله در چند روز گذشته با کمترین مشکل مواجه بودیم و اگر عناوینی بود که مرتبط با موضوع نمایشگاه نبود توسط خود ناشران جمع‌آوری شده است.

وی با بیان اینکه آماری از میزان استقبال بازدیدکنندگان از نشر مکتوب نداریم، گفت: چون سیستم فروش به صورت غیرمتمرکز است و هر ناشر به صورت مجزا آمار فروش خود را دارد، به همین دلیل اطلاع دقیقی از آمار فروش کتاب‌ها نداریم.

مدیر بخش نشر مکتوب با اشاره به رقابت سالم ناشران در بخش نشر مکتوب عنوان کرد: اگر هر کتاب با یک عنوان توسط دو ناشر عرضه شود، مردم بیشتر به سمت کتاب ارزان‌تر و با کیفیت چاپ بهتر می‌روند و به همین دلیل رقابت سالمی میان ناشران وجود دارد.

اللهیاری تأکید کرد: بازدیدکنندگان چند خواسته دارند؛ یکی اینکه اطلاع‌رسانی به بهترین شکل صورت بگیرد تا به راحتی بتوانند به غرفه و کتاب مورد نظر خود برسند و کتاب نیز به قیمت مناسب عرضه شود.

وی افزود: آمارهایی که طی سه چهار سال گذشته از حوزه کتاب با تفکیک داده شده، نشان می‌دهد که آن جایی که می‌توانیم به استقبال مردم افتخار کنیم، بخش کتاب‌های دینی و مذهبی و ادعیه و قرآن است که آمار مطالعه این قسم کتاب‌ها نسبت به دیگر کتاب‌ها خوب است.

اللهیاری با بیان اینکه طبق بیان رهبر معظم انقلاب باید سیاست‌های ما سیاست‌های ترویجی باشد، گفت: اگر کتاب به سهولت در اختیار مردم قرار گیرد و شبکه‌های توزیع تقویت شود تا مردم هر منطقه به راحتی بتوانند به کتاب‌های مورد نظر دسترسی پیدا کنند، می‌توانیم امیدوار به حل معضل کتابخوانی در کشور باشیم.

مدیر بخش مکتوب خاطرنشان کرد: دولت در چند سال گذشته به عنوان یک راهکار میان‌مدت و کوتاه‌مدت برای رفع نقیصه توزیع عمومی در کشور نمایشگاه‌های عمومی کتاب در استان‌ها را پی‌گیری کرده و راهکارهای دیگری نیز وجود دارد، مثل اینکه بر اساس قدرت و ضعفی که در کشور وجود دارد، کشور را منطقه‌بندی کنیم و هر چند شهر را در یکی از مناطق قرار دهیم به سهولت کتاب را در اختیار قرار دهیم.

وی افزود: مردم باید احساس نیاز به کتاب پیدا کنند و کتاب را به عنوان کالای اساسی در سبد خود قرار دهند.

اللهیاری با بیان اینکه سنین هدف را در موضوع کتاب‌خوانی نباید از دست دهیم، عنوان کرد: با مطالعاتی که بر روی کشورهای مختلف با موضوع کتابخوانی داشتیم دیدیم بیشتر سیاست‌های ترویجی و تبلیغی مربوط به سنین پیش از دبستان است. کار فرهنگی برای به نتیجه رسیدن احتیاج به یک بازه زمانی طولانی‌مدت دارد و باید از سنین پیش از دبستان آغاز کرد.

مدیر بخش مکتوب افزود: 319 ناشر در نمایشگاه شرکت کرده‌اند که 23 هزار و 231 عنوان را در نمایشگاه قرآن عرضه کرده‌اند و چاپ این کتاب‌‌ها مربوط به سال 86 به بعد است.

پایان پیام/

 

کد خبر 57268

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha