بهزاد اژدری، رییس انجمن سفال در پاسخ به این سؤال که آیا رونق اقتصاد هنر با توجه به تأکید دولت بر شکوفایی اقتصاد هنر امری شدنی است، به خبرنگار تجسمی خبرگزاری شبستان گفت: چرا عملی نباشد، اقتصاد هنر غیروابسته به شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نیست، یعنی زمانی که مخاطب امنیت فکری، اجتماعی و ... نداشته باشد نمیتواند به هنر توجه کند، بنابراین رونق اقتصاد هنر به امنیت فکری، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برمیگردد که معلول سیاستهای دولت است.
این هنرمند درباره برگزاری حراجهای بینالمللی در مناطق آزاد کشور نیز اظهار داشت: این حراجها هم میتواند در کشور برگزار شود چرا که نشود، حراج تهران یک نمونه است که اثبات میکند ما هم میتوانیم حراج برگزار کنیم، البته این مهم به ثبات سیاسی و برنامهریزی و مدیریت یک چنین رویداد مهم هم بستگی دارد و لازمه اینها اعتماد مخاطب است که همین موضوع هم به عواملی چون مجازبودن برپایی نمایشگاه و مالیاتهایی که بر آن بسته میشود، برمیگردد.
وی خاطرنشان کرد: هر اتفاقی که در حوزه فرهنگ روی میدهد، معلول امنیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که در کل کشور روی داده است اینها مثل معلولی هستند که تابع یک علتاند.
بهزاد اژدری تصریح کرد: وقتی فرهنگ ضعیف میشود طبیعتا جامعه بخشی از استراتژی سازندهاش را از دست میدهد، فرهنگ مثل روح است، یک جامعه اقتصادی هم اگر در حوزه درست عمل نکند به بیراهه میرود.
رییس هیئتمدیره انجمن سفال و سرامیک همچنین خاطرنشان کرد: قطر کشوری با حدود 2 میلیون جمعیت که تنها 800 هزار نفر از جمعیت آن را بومیان تشکیل میدهند، مرکز هنری جهان اسلام شده است به خاطر اینکه میخواهد کمبود فرهنگی اش را از طریق جذب هنرمندان و آثار هنری جبران کند، آنها اقتصادشان را برای تأمین آبروی فرهنگی کشورشان هزینه میکنند اما این در کشور ما برعکس شده است.
بهزاد اژدری تأکید کرد: دولتمردان خوب میدانند سازوکارهای برگزاری حراجهای هنری چیست، بنابراین اگر بخواهند و اراده کنند میتوانند این مهم را تحقق بخشند. اقتصاد هنر هم مثل دیگر عرصههای اقتصادی است منتهی یک ظرافتهایی دارد برای رسیدن به رونق اقتصادی باید امنیت فرهنگی تأمین شود و این چیز پیچیده سختی نیست اگر بخواهند و این قصد را بکنند میتوانند چرا که این هزینهبر نیست.
وی افزود: برگزاری حراج هنری اگر عدهای تصمیم بگیرند و محلی را برای برگزاری سالیانه آن تأمین کنند هزینهای بر دوش دولت نمیگذارد و مشکلی به وجود نخواهد آمد باید تنها آن را مدیریت کرد.
این هنرمند اظهار داشت: برگزاری حراج هنری هزینه مادی ندارد، باید دولت تأمینکننده هزینههای معنوی آن باشد اینکه هنرمندی دعوت شود و نسبت به حضور وی در آن موضعگیری شود ممکن است حراج را هم بههم بزند.
اژدری افزود: وقتی در کشور ما هنرمند ایرانی مجوز پخش فیلم را می گیرد ولی فیلماش اکران نمیشود و دیگر چه تضمینی برای هنرمند خارجی وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما