ارزانی، مؤثرترین روش تبلیغ کتاب/کتابخانه مدارس جایگاه کتب درسی شده است

خبرگزاری شبستان: پوروهاب صنعت چاپ در ایران را دنیای عظیمی دانست و گفت: چرا نباید خودمان کاغذ مورد نیازمان را تولید کنیم و محتاج واردات مواد اولیه کاغذ از دیگر کشورها باشیم؟

محمود پوروهاب، سردبیر مجله سلام بچه‌ها در مورد شیوه‌های تبلیغاتی کتاب به خبرنگار شبستان گفت: چند سال قبل کارهای خوبی در زمینه کتاب و تبلیغات آنصورت گرفته بود و قدرت خرید مردم هم خوب بود. نمایشگاه‌های کتاب هم نشان می‌داد که قدرت خرید مردم بالاست. وزارت ارشاد هم با در اختیار قرار دادن بن‌های کتاب به فرهنگیان به خرید آنها کمک می‌کرد.

 

 صنعتی عظیم اما مشکل دار در ایران

پوروهاب بزرگ‌ترین مانع بر سر راه خرید کتاب در شرایط کنونی را قیمت بالای آن دانست و افزود: در این سال‌های اخیر با نبود کاغذ، گرانی کاغذ و دیر چاپ‌شدن کتاب مشکلاتی به وجود آمده است و قیمت کتاب ‌آن‌قدر بالاست که مردم در زمینه خرید آن با مشکل مواجه هستند.

 

وی با بیان اینکه صنعت کاغذسازی، صنعت عظیم و گسترده‌ای در ایران است، عنوان کرد: مسئولان ما باید در مورد کاغذ بیشتر فکر کنند. بسیاری از افراد از این راه نان می‌خورند، از کارکنان نشر و چاپ گرفته تا ناشر و مولف و مترجم، متأسفانه در شرایط فعلی کتاب جدید به زور چاپ می‌شود و کتاب‌های تجدید چاپی هم که نداریم و پیشنهاد می‌دهند کتاب را به صورت سی‌دی به کتابفروشی‌ها بفرستند که این امر به ضرر ناشر و مولف است.

 

 تا کی کاغذ و مواد اولیه آن را وارد کنیم

سردبیر مجله سلام بچه‌ها خاطرنشان کرد: صنعت چاپ در ایران ما دنیای عظیمی است. چند ناشر در شهرهای ما وجود دارد؟ چند چاپخانه وجود دارد؟ این چاپخانه‌ها با چند نویسنده سروکار دارند؟ و حال این سوال که چند کارخانه کاغذسازی داریم؟ و چرا نباید مواد اولیه کاغذ را خودمان فراهم کنیم؟ ما باید تولیدکننده کاغذ باشیم نه اینکه از این کشور و آن کشور کاغذ وارد کنیم و محتاج کاغذ باشیم.

 

 ارزانی کاغذ موثرترین تبلیغ برای کتاب است

به گفته این نویسنده کودک و نوجوان، ارزانی کاغذ و به تبع آن کتاب موثرترین و مهم‌ترین تبلیغ برای کتاب است.

 

وی با ابراز نگرانی از شرایط موجود در بازار نشر و چاپ کتاب، اظهار داشت: سال قبل 25 کتاب نوشتم و برای چاپ به ناشران سپردم که چاپ نشدند و کتاب‌های قبلی هم تجدیدچاپ نشدند و این وضعیت تهدیدی برای ناشران و نویسندگان است.

 

کتابخانه مدارس فقط جایگاه کتب کمک آموزشی نباشد

پوروهاب یکی از وظایف آموزش و پرورش را معرفی کتاب‌های خوب به دانش‌آموزان ذکر کرد و گفت: در آخر کتب فارسی بچه‌ها لیست کتاب‌های استاندارد آمده است اما آیا آموزش و پرورش هم این کتاب‌ها را برای بچه‌ها تهیه کرده و در کتابخانه مدارس موجود است؟ تبلیغ تنها کافی نیست. وقتی آموزش و پرورش کتاب معرفی می‌کند باید در راستای کتاب‌های کمک‌آموزشی این کتاب‌ها را هم برای بچه‌ها تهیه کند و کتابخانه‌های مدارس را مجهز کند.

 

وی با اشاره به اهمیت حمایت از کتاب‌های برگزیده در جشنواره‌ها اظهار داشت: کتاب‌های برگزیده در جشنواره‌های مختلف مثل جایزه جلال و کتاب فصل و امثالهم باید از سوی دولت حمایت و خریداری شون.، چنین کاری باعث تشویق نویسندگان و ناشران به تولید کتب خوب و باکیفیت می‌کند.

 

 نویسندگان در تلویزیون به معرفی آثار خود بپردازند

این نویسنده کودک و نوجوان با تأکید بر لزوم همکاری صدا و سیما در تبلیغات کتاب اظهار داشت: صدا و سیما باید برنامه‌های مختلف و متنوع در زمینه تبلیغ کتاب تدارک ببینند. نویسندگان و شاعران باید به صدا و سیما دعوت شوند در مورد خود و کتاب‌هایشان صحبت کنند تا مردم بیشتر با آنها و آثارشان آشنا شوند.

 

وی یادآور شد: صدا و سیما باید برنامه‌‌های خود برای تمام اقشار و گروه‌های سنی کتاب خوب معرفی کند، مثلا برنامه‌ای ساخته شود که در هر هفته یک کتاب معرفی شود و قسمتی از آن خوانده شود و مخاطب با کتاب‌های مختلف آشنا شوند و برای خرید راهنمایی شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 320435

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha