هنرمند، تکدی‌گر نیست/ در هنر مثل طلا سرمایه‌گذاری شود

خبرگزاری شبستان: صادقی گفت: هنرمندان در ارتباط با مقوله اقتصادی هنر، نباید غرولند کنند، بلکه باید کار خود را انجام دهند و به جای غرولند کردن به ابعاد بین المللی شدن آن اثر نیز فکر کنند.

«حبیب الله صادقی» هنرمند نقاش و دبیرکل جشنواره بین المللی هنر مقاومت، در گفت‌وگو با خبرنگار تجسمی خبرگزاری شبستان، درباره بحث اقتصاد فرهنگ و هنر در ایران بیان کرد: علل و عوامل و شرایط معرفی اقتصاد فرهنگ و هنر در کشور ما با مولفه‌ها و شاخص‌هایی که در حوزه بین الملل اتفاق می‌افتد، متفاوت و پیچیده است. اقتصاد هنر در برخی کشورها مثل کشورهای سوسیالیستی و اروپایی که عمده رفتارهای اجتماعی‌شان بر مبنای مسائل اقتصادی است، قابل مقایسه نیست.

 

وی در این باره توضیح داد: در این نوع کشورها جامعه هدف متفاوت است و به دلیل اینکه آورده‌های اقتصادی‌شان زیاد است، حدود 65 تا 70 درصد درآمد ملی‌ آنها از بخش هنری و جذب مخاطبان بین‌المللی و مرجع سازی از هنرشان به دست می‌آید.

 

صادقی به اقتصاد هنر قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: اقتصاد فرهنگ و هنر حتی قبل از انقلاب اسلامی نیز در اختیار بخش دولتی و به صورت اختصاصی در دست فرح پهلوی و خواص دیگر بود. در آن زمان هنرمندان مردمی، هنرمندان مدرن‌، دانشگاه‌های هنری و به طور کلی هنر قبل از انقلاب بسیار کم بود و این عده خاص تنها به ساختن موزه و مراکز هنری می‌پرداختند.

 

وی به ابزار و تکنولوژی روز در حال رشد اشاره کرد و توضیح داد: ما با گسترش و ایجاد دانشگاه‌های هنری و بالا رفتن تعداد و آمار مدرسین هنری و دانش‌آموختگان در این حوزه، می‌توانیم با هنر معاصری که در حال رشد است، روبرو شویم، چراکه همان طور که هنر بدون مرز در حال تغییر است، طرفداران هنر در چارچوب غیردولتی در حال شکل‌گیری هستند و سریع ارتباط برقرار می‌کنند و خرید هنری را با استفاده از تکنولوژی روز انجام می‌دهند.

 

* مرجع هنرمند مردم جهان است

به گفته صادقی، مرجع هنرمند، دیگر تنها مردم خودش نیستند و باید به جای مردم جهان نیز فکر کند و در واقع باید تفکر جهانی داشته باشد.

 

* تعیین شود پالت هنرمند ایرانی کجا شناخته شده است

این هنرمند نقاش با بیان اینکه اقتصاد کشورها، ردیف و مولفه‌های گوناگونی دارد، به دوره‌ای که سازمان برنامه و بودجه تعطیل و لطمه بزرگی به اقتصاد کشور وارد شد، اشاره کرد و درباره اینکه در حوزه هنر دچار چنین اتفاقی نشویم، پیشنهاد داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی هنر باید کارشناسان فن را در اختیار بگیرند تا تعیین شود که پالت هنرمند ایرانی کجا شناخته شده است و از این طریق بتوانند برای هنر آنها مخاطب پیدا کنند.

 

وی در تکمیل این موضوع با ذکر مثالی گفت: چطور پیکاسو، هنرمندی مکزیکی است که هنرش خریدار جهانی دارد؟ این جایگاه پیکاسو به دلیل تبلیغات وسیع و تشویق مردم به دست آمده است.

 

* بر روی هنر مثل طلا سرمایه‌گذاری شود

صادقی تاکید کرد: خبرنگاران رسانه‌ها، بانک‌ها و سازمان های فرهنگی در پرزنت کردن و نمایش دادن یک اثر هنری در جهان معاصر بسیار مهم است. بنابراین نیاز به نشست‌ها و کنگره‌ها و جلسات داریم تا بنگاه کارگشایی هوشمند تشکیل شود تا از این طریق آثار هنرمندان ایرانی را بیش از گذشته تبلیغ و ارائه کنند.

 

وی با بیان اینکه باید بر روی هنر مثل طلا سرمایه گذاری کرد، اظهار کرد: همان طور که کشور ژاپن تابلوی «گل های آفتابگردان» اثر ونگوک را پشتوانه ارزی کشورش قرار داده، چطور اثر یک هنرمند ما نمی‌تواند پشتوانه پولی و ارزی ما باشد.

 

* اقتصاد هنر نیاز به آرامش دارد/ هنرمند به اتکای بانک مرکزی اثر خلق کند

این هنرمند پیشکسوت در ادامه با تاکید بر اینکه باید مدیران به میدان بیایند و خرد جمعی باشد و عصبیت‌ها کنار گذاشته شود، گفت: دولت یازدهم در این زمینه هوشیارانه عمل کرد. به سرانجام رسیدن اقتصاد هنر، به جای کار حزبی کردن نیاز به آرامش دارد و هنرمند باید به اتکای بانک مرکزی اثرش را خلق کند.

 

وی افزود: در این راستا، رسانه‌ها باید کمک کنند تا اثر هنرمندان چگونه بُردی جهانی برای ما ایجاد کند.

 

* هنرمند، تکدی‌گر نیست/ هنرمندان غرولند نکنند و کار خود را انجام دهند

حبیب الله صادقی با بیان اینکه باید رفتارهای سلبی کنار گذاشته شود، به خبرنگار شبستان گفت: باید بودجه های هنری به صورت امکانات در اختیار هنرمندان قرار گیرد، چراکه هنرمندان ما به تکدی‌گری نیازی ندارد.

 

وی تاکید کرد: هنرمندان نیز در این خصوص نباید غرولند کنند، بلکه باید کار خود را انجام دهند و به جای غرولند کردن به ابعاد بین المللی شدن آن اثر نیز فکر کنند.

 

صادقی در پایان گفت: اقتصاد هنر تنها راه رشد، نمو، تجلی یافتن مجدد و احیای هنر و آرمان‌های یک کشور است.

 

پایان پیام/

کد خبر 326545

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha