حجتالاسلام اسماعیل اسماعیلی، رییس مؤسسه بوستان کتاب در مورد خصوصیسازی نشر به خبرنگار شبستان گفت: گرچه تلاش دولت این است که تصدیگری را کم کند و مسئولیتهای مختلف را به بخشهای خصوصی واگذار کند و این امر مطلوب است اما با توجه به تجربه ناموفق دولت در سالهای قبل در واگذاری صنایع و کارخانهها به بخش خصوصی و همچنین تفاوت حوزه نشر با سایر حوزهها نباید در واگذاری نشر به بخش خصوصی شتاب کرد.
بنای کار بخش خصوصی تجارت است نه نشر دین و اخلاق
حجتالاسلام اسماعیلی ادامه داد: اگرچه کارهای واگذاری مسئولیتها به بخش خصوصی باید حساب شده و با برنامهریزی دقیق باشد اما نباید فراموش کرد برخی بخشها از دولت جداییناپذیرند و جایگاه دولت ایجاب میکند که به آن وظایف و مسئولیتها بپردازد.
وی با بیان اینکه بنای کار بخش خصوصی بر تجارت و سود و زیان است، اظهار داشت: بخش خصوصی دنبال کسب و کار است و طبعا دغدغه اول آن مادی است نه نشر معرفت دینی و ارزشهای اخلاقی.
به گفته رییس مؤسسه بوستان کتاب، تولید علم، نشر فضایل اخلاقی و علمی، تحکیم بنیانهای دینی و اعتقادی مردم، تقویت بنیانهای ملی مردم اموری است که باید خود نظام و سازمانها و نهادهای وابسته به نظام متکلف آنها باشند و اگر حوزه نشر به بخش خصوصی واگذار شود نباید توقع داشت که این اهداف محقق شود.
واگذاری نشر به بخش خصوصی مساویست با تولید آثار عامهپسند
وی کاهش کیفیت کتاب را یکی از معایب واگذاری حوزه نشر به بخش خصوصی دانست و افزود: بخش خصوصی تنها میخواهد کتاب فروش رود و کتاب بازارپسند باشد. در صورتی که در کشور ما بسیاری از کتب خوب، علمی و ارزشی فروش خوبی ندارد و نیازمند تبلیغ و معرفی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر نشر خصوصی شود، تولید آثار به سمتی میرود که مطلوبیت مردمی و اجتماعی داشته باشد. بخش خصوصی اولویتش کسب و کار است، پس موفقیت را در فروش هرچه بیشتر کتاب خواهد دانست و دیگر برایش فرقی ندارد کتاب ارزشی باشد یا نه.
گرانی کاغذ باعث تولید آثار خرافی و کمارزش شد
رییس موسسه بوستان کتاب با اشاره به گرانی کاغذ در سالهای اخیر تصریح کرد: گرانی کاغذ باعث افتادن نشر و تولید آثار ضعیف، خرافی و کمارزش شد، به طوری که مخاطبان عام مورد هدف واقع شدند. در این حالت سرمایهگذاری کم و فروش بیشتر میشود و این مشکل را در خصوصیسازی صنعت نشر خواهیم داشت.
کتاب عامه پسند سرمایه کمی می خواهد
وی با بیان اینکه کتاب خوب الزاما فروش خوبی ندارد، بیان کرد: تولید کتاب خوب نیازمند نویسنده توانمند و سرمایهگذاری بیشتر است، در صورتی که کتاب عامهپسند سرمایه کمی میخواهد، از طرفی کتابهای خوبی داریم که حتی در جشنوارهها برگزیده شدند اما مخاطب ندارند، مردم به آنها توجه نمیکنند و یا معرفی نشدند.
حجتالاسلام اسماعیلی معتقد است، با خصوصیشدن نشر، کتابها به سمت عامهپسندبودن پیش میروند و طبعا از نظر محتوا و ارزش افت میکنند.
وی با بیان اینکه با واگذاری نشر به بخش خصوصی برخی از وظایف به زمین میماند، اظهار داشت: در واگذاری نشر به بخش خصوصی هیچ تضمینی برای تقویت بنیه های معنوی، مذهبی و اخلاقی مردم وجود ندارد. هیچ تضمینی نیست که بخش خصوصی آثاری تولید کند که منجر به تقویت ارزشهای اخلاقی و اعتقادات مردم در جامعه شود.
پایان پیام/
نظر شما