مرادخانی دولت را برای برپایی حراج بین المللی تجسمی در ایران متقاعد کند

خبرگزاری شبستان: مدیر گالری ماه مهر با تأکید بر اثربخشی برگزاری حراج بین‌المللی در ورود ارز به کشور از معاونت هنری خواست با بسترسازی مناسب، دولت را برای برگزاری این رویداد هنری متقاعد کند.

مژگان والی‌‌پور، مدیر گالری ماه مهر در پاسخ به سوال خبرنگار تجسمی خبرگزاری شبستان مبنی بر اینکه آیا برگزاری حراج‌های هنری در مناطق آزادشدنی است، گفت: حتما، چرا که قبل از اینکه حراج‌های بزرگ‌ بین‌المللی در دبی برگزار شود، این حراج‌ها قرار بود در تهران برگزار شود، عوض‌شدن دولت‌ها باعث شد که حراج‌هایی نظیر سابتیز و کریستیز در دبی برگزار شوند.

 

وی تأکید کرد: ایران پتانسیل و ظرفیت بسیار بالایی برای برگزاری حراج دارد تا دبی، اما باید امکانات و شرایطی را برای توریست تعریف کرد، چرا که توریست، موزه دار، مجموعه‌دار و خریدار آثار هنری نباید مشکل ویزا و ترانزیت ارز داشته باشد.

 

مدیر گالری ماه مهر با بیان اینکه کشورهای عربی جاذبه‌ای برای جذب گردشگری ندارند اما ایران قابلیت فراوانی برای توریست خارجی دارد پس می‌تواند میزبان خوبی برای حراج‌های بین‌المللی باشد، عنوان کرد: مجموعه‌داران و خریداران آثار هنری وقتی برای شرکت در حراج به یکی از کشورهای عربی می‌آیند، چه می‌بینید، این کشورها جاذبه طبیعی و تاریخی ندارند که گردشگر را جذب کنند، اما وقتی مجموعه داران و توریست‌‌های پولدار برای حضور در حراج به ایران می‌آیند علاوه بر اینکه می‌توانند آثار گرانی را خریداری کنند، می‌توانند از جاذبه‌های دیگر ایران هم بهره‌مند شوند.

 

والی‌پور وظیفه دولت را فراهم‌کردن فضای میزبانی برای حضور مجموعه‌داران دانست و گفت: دولت باید فضا و امکاناتی را برای مهمان خارجی را تأمین و شرایط ویزا را تسهیل کند. از طرفی شرایطی را فراهم کند که برای میهمان خارجی حاضر در یک حراج مشکلی بوجود نیاید.

 

این گالری‌‌دار با بیان اینکه دولت در برگزاری حراج‌های هنری در کشور باید جنبه‌ حمایتی داشته باشد، اذعان کرد: تاکنون بخش خصوصی حراج‌های موفقی را برگزاری کرده که کوچک‌ترین تفاوتی با حراج‌های بزرگ دنیا نداشته است، جمعیتی که در این حراج‌ها حضور داشتند 50 برابر جمعیتی بود که در حراجی مثل کریستیز حضور داشتند. باید چه در بخش آثار و در بخش بین‌الملل کلکسیون‌دارها وارد این حراج‌ها شوند.

 

والی‌پور با بیان اینکه گالری‌دارها معمولا از برگزاری حراج‌ها حمایت می‌کنند و مشکلی در برگزاری حراج ندارد، یادآوری کرد: ما در بخش جمع‌آوری آثار مشکلی نداریم تنها مشکل در بخش فضای آرام برای جذب توریست و مجموعه‌دار بزرگ است.

 

این گالری دار درباره اینکه آیا معاونت هنری می‌تواند شرایطی را فراهم کند که برگزاری حراج‌های بین‌المللی در تهران تسریع شود، گفت: من فکر می‌کنم این موضوع از حیطه معاونت هنری خارج است، درست است که آقای مرادخانی انسان شریف و محترمی است و به حوزه هنر اشراف دارند و می‌دانند ما نگاه وی را عوض نمی‌کنیم، باید نگاه کلان را عوض کنیم، معاونت هنری باید بسترسازی کند و دولت را متقاعد کند که برگزاری چنین حراج‌هایی در کشور چه رقم ارزی را وارد کشور می‌کند و این پتانسیل بزرگی است.

 

وی افزود: اثر واردشدن ارز علاوه بر بخشی از هنرمندان به نفع وضعیت اقتصادی کشور خواهد بود.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 322004

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha