تأسیس کتابخانه‌ها در دل مساجد/ تلویزیون مؤثرترین مبلغ کتاب

خبرگزاری شبستان: دبیر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان معتقد است، تلویزیون به وظیفه خود در معرفی کتاب عمل نکرده و باید در سیاست‌های حاکم بر آن در این حوزه تجدیدنظر اساسی صورت گیرد.

محسن هجری، دبیر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در مورد موثرترین شیو‌ه‌های تبلیغاتی کتاب به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به جایگاهی که رسانه‌های تصویری به‌ویژه تلویزیون در جامعه دارد به نظر می‌رسد، موثرترین راه تبلیغ کتاب معرفی عناوین جدید در تلویزیون است زیرا پوشش این رسانه تصویری شامل تمامی شهرها و روستاها می‌شود و بسیاری از مخاطبان در ساعاتی از شبانه‌روز با این رسانه سروکار دارند.

 

 تلویزیون در معرفی کتاب کم کاری کرده است

هجری اظهار داشت: در آسیب‌شناسی خط مشی حاکم بر تلویزیون دولتی باید گفت، متأسفانه این نهاد به وظیفه خود در معرفی کتاب و تشویق مردم به کتابخوانی به طور موثر عمل نکرده است.

 

وی معتقد است، در سیاست‌های حاکم بر تلویزیون به عنوان رسانه تصویری باید تجدیدنظر اساسی نسبت به امر کتاب و کتابخوانی صورت گیرد.

 

 سرانه مطالعه ارتباط مستقیمی با توسعه‌یافتگی دارد

دبیر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان با بیان اینکه سرانه مطالعه ارتباط مستقیمی با توسعه‌یافتگی دارد، عنوان کرد: شکل‌گیری یک جامعه مدرن و قانون‌مندبودن بدون مطالعه و توجه به کتاب میسر نمی‌شود.

 

به گفته این نویسنده، حتی اگر تلویزیون ایران در ازای معرفی کتاب‌ها و تشویق مردم به کتابخوانی مبلغی از ناشران نگیرد در مجموع بازخورد این کار به سود جامعه خواهد بود و از هزینه‌های تحمیل‌شده در نظام اجرایی ما خواهد کاست.

 

هجری نکته دیگر که در تشویق جامعه به کتابخوانی میسر است را کاستن از هزینه‌های خرید کتاب و دادن سوبسید به علاقه‌مندان ذکر کرد و افزود: بی‌گمان ارزش کتاب کمتر از کالاهای اولیه‌ای که دولت خود را موظف به تأمین آنها می‌داند، نیست.

 

گسترش کتابخوانی با تأسیس کتابخانه‌‌ها در دل مساجد

وی خاطرنشان کرد: گسترش کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور، تجهیز کتابخانه مدارس و تأسیس کتابخانه‌‌ها در دل مساجد می‌تواند اقشار گوناگون را با کتاب و کتابخوانی بیشتر مأنوس کند.

 

 تمامی گروه‌های اجتماعی کتاب لازم دارند

دبیر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان بیان کرد: ما می‌توانیم بخش‌های مختلف جامعه را در تغذیه کتابخانه‌های خصوصی و عمومی مختار بگذاریم تا بنا بر سلیقه مخاطبان خود کتاب فراهم کنند. بدون تردید در مساجد بیشتر کتب عبادی مورد توجه مخاطبان است و در یک مدرسه بیشتر کتب داستانی و علمی مدنظر خواهد بود. مهم این است که ما برای تمامی گروه‌های اجتماعی کتاب مناسب و متناسب به منظور مطالعه فراهم کنیم.

 

وی با اشاره به تبلیغ کتاب در تلویزیون و اینترنت در غرب عنوان کرد: سایت هایی هستند که وظیفه خودشان را معرفی کتاب و فروش آن تعریف کردند و در واقع شرایط دسترسی آسان را برای مخاطبان خود فراهم کرده‌اند.

 

 سیاست‌های کلان افزایش سرانه مطالعه جدی گرفته شود

دبیر انجمن نویسندگان کودک و نوجوان تصریح کرد: در جامعه ایران تعداد زیادی از شهروندان دسترسی به اینترنت ندارند، به‌ویژه اقشاری که میانسال هستند و کسانی که نمی‌توانند با اینترنت کار کنند، بر این اساس شرایط تبلیغاتی کتاب‌‌ها از طریق اینترنت با غرب متفاوت است.

 

هجری متصور است که اگر سیاست‌های کلان بالارفتن سرانه مطالعه و توسعه کتابخانه‌ها جدی گرفته شود به طور طبیعی شیوه‌های آن پیدا می‌شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 323679

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha