اعطای تسهیلات بانکی برای خرید کتاب/ کتاب قسطی بفروشیم

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام ضمیری با تأکید بر اطلاع‌رسانی به موقع از تازه‌های نشر گفت: ناشران و کتابفروشی‌ها علاوه بر قفسه مجزای تازه‌های نشر از راه پیامک و سایت‌های مختلف هم برای تبلیغ استفاده کنند.

حجت‌الاسلام محمدرضا ضمیری، جامعه‌شناس و پژوهشگر در مورد شیوه‌های تبلیغی کارآمد کتاب به خبرنگار شبستان گفت: استفاده از گروه‌های مرجع در این مسیر می‌تواند بسیار اثرگذار باشد. وقتی نشان دهیم تیپ‌ها و شخصیت‌های مذهبی، هنرمندان، ورزشکاران و بازیگران اهل مطالعه هستند مردم به خاطر الگوبرداری به سمت کتابخوانی گرایش پیدا می‌کنند. شخصیت‌های مذهبی، بازیگران و ورزشکاران نفوذ زیادی از نظر گفتاری و رفتاری در جامعه دارند زیرا الگو محسوب می‌شوند پس باید آنها را وارد میدان تبلیغات کتاب کرد.

 

 مردمی که اگر حوصله داشتند کتاب می خوانند

حجت‌الاسلام ضمیری اعتمادسازی مخاطبان مبنی بر تأثیر کتاب بر بهبود وضعیت زندگی را از دیگر راه‌های تبلیغاتی کتاب ذکر کرد و افزود: مردم ما مطالعه را ضروری نمی‌دانند و فکر می‌کنند اگر تمام کارهای خود را انجام دادند و وقت کردند و حوصله داشتند، کتاب بخوانند. در مردم باید این احساس پیدا شود که زندگی آنها با مطالعه بهتر می‌شود. همان‌طور که آگاهی از مسایل پزشکی نوعی پیشگیری از بیماری محسوب می‌شود، مطالعه هم می‌تواند به افزایش کیفیت زندگی کمک کند.

 

 فیزیک کتاب هم به اندازه محتوا مهم است

وی استفاده از جذابیت‌های هنری برای جذب مخاطب را از دیگر راهکارهای تبلیغی کتاب دانست و ادامه داد: رنگ و طرح و جلد کتاب در جذابیت آن موثر است. نمی‌توان به محتوا توجه کرد و از فیزیک کتاب غافل شد. برخی اوقات ظاهر شکیل یک کتاب باعث جذب مخاطب می‌شود. به هر حال از نظر روان‌شناسی باید بررسی شود که با توجه به محتوا از ترکیب رنگ‌ها، طرح و جلد مناسبی برای کتاب استفاده شود. به هر حال نباید فراموش کرد که علاوه بر فیزیک و محتوای کتاب، اسم کتاب هم نوعی تبلیغ برای آن محسوب می‌شود.

 

این جامعه‌شناس تصریح کرد: برای هر صنف، جنسیت و سنی باید کتاب داشته باشیم. ما فقط کتاب‌ها را به گروه کودک و نوجوان و بزرگسال تقسیم‌بندی کردیم. این تقسیم‌بندی باید دقیق‌تر باشد. ما چقدر برای میانسالان کتاب نوشتیم. هر سن و هر صنفی نیازهایی دارد که نویسندگان باید به آن توجه کنند و در آثارشان به نوعی نیازها و دغدغه‌ها و مشکلات آنها را انعکاس دهند.

 

 کتاب قسطی مقابله با گرانی کتاب

اعطای تسهیلات به طرق مختلف از جمله پیشنهادات برای تبلیغ کتاب و ترویج کتابخوانی بود که حجت‌الاسلام ضمیری به آن اشاره کرد و گفت: ناشران می‌توانند اطلاع‌رسانی کنند که کتاب را نسیه می‌دهند و این امر در جذب افراد به مطالعه بسیار موثر است به خصوص در شرایط کنونی که با افزایش قیمت کتاب مواجه هستیم.

 

 اعطای وام بانکی برای خرید کتاب

این پژوهشگر حمایت نظام بانکی از کتابخوانی را خواستار شد و اظهار داشت: وقتی برای خرید و تعمیر مسکن و لوازم کشاورزی وام داده می‌شود چرا نباید برای خرید کتاب وام داده شود؟ برای حمایت از کتابخوانی باید به دانشجویان و طلاب با توجه به مقطع تحصیلی آنها وام داده شود. این امر کمک مؤثری به افزایش سرانه مطالعه در کشور دارد.

 

 تبلیغ کتاب از طریق پیامک

وی با بیان اینکه اطلاع‌رسانی به موقع از تازه‌های نشر یکی از مؤثرترین راه‌های تبلیغاتی کتاب است، عنوان کرد: مردم باید از کجا متوجه تازه‌های نشر شوند. برخی کتابفروشی‌ها یک قفسه را به تازه‌های نشر اختصاص می‌دهند اما این کافی نیست. ناشر و کتابفروشی‌ها علاوه بر اختصاص قفسه مجزا باید از طریق پیامک و سایت‌های مختلف به معرفی تازه‌های نشر بپردازند. حتی باید از طریق صدا و سیما  ولو 2 تا 3 دقیقه برای معرفی تازه‌های نشر اقدام شود.

 

حجت‌الاسلام ضمیری معتقد است باید با فرهنگ‌سازی کتاب را در سبد خانوار قرار داد تا همان‌گونه که خانواده‌ها گوشت، تخم مرغ، ماهی و سایر مواد غذایی را به دلیل ضروری‌بودن می‌خرند، حداقل ماهی یکی دو کتاب بخرند و خرید آن را ضروری بدانند.

 

 ضرورت کتاب در تمام سالن های انتظار

وی قراردادن کتاب در ملاعام را یکی از شیوه‌های تبلیغاتی و راه‌های ترویج کتاب ذکر کرد و افزود: کتاب باید در همه جا اعم از مطب‌های دکتر، سالن‌های انتظار درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها، ادارات و ایستگاه‌های اتوبوس باشد تا مردم از اوقات بیکاری خود به نحو احسن استفاده کنند. سازمان‌ها و ادارات باید با در اختیار قراردادن کتاب به مراجعان گامی در جهت تبلیغ و ترویج کتاب بردارند.

 

 ترویج کتب دیجیتالی

این جامعه‌شناس با تأکید بر لزوم کتب دیجیتال خاطرنشان کرد: کتابفروشی‌های ما هنوز دارند به طور سنتی کتاب ارایه می‌کنند و ناشران نیز به تولید کتاب به شیوه سنتی می‌پردازند. با پیشرفت علم و تکنولوژی باید کتب دیجیتال هم ترویج داد. این کتاب‌ها باید شناخته شوند و برای معرفی‌شان فرهنگ‌سازی صورت می‌گیرد.

 

این پژوهشگر نظرسنجی ناشران از مردم برای موضوعات مورد علاقه‌شان را ضروری دانست و گفت: یک تعامل خوب باید بین ناشران و مردم وجود داشته باشد، این تعامل به تولید کتاب‌های خوب بر اساس نیاز مردم منجر می‌شود. ناشران باید یک نیازسنجی انجام دهند تا به علایق مردم پی ببرند و این علایق را به نویسندگان و مترجمان ارجاع دهند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 329708

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha